4 άτομα. Προετοιμασία 40’. Ψήσιμο 15’


Υλικά

1 κιλό λουκάνικα Τσικάκης - Γιαννόπουλος
2 πιπεριές κόκκινες
2 πιπεριές πράσινες
2 κρεμμύδια
1 φλιτζάνι κρασί λευκό
Ξυλάκια για σουβλάκι
1 κουταλάκι Θυμάρι
Αλάτι, πιπέρι



Παρασκευή

Κόβετε τα λουκάνικα Τσικάκης - Γιαννόπουλος ανά 3 εκ. Τα βάζετε σε μια λεκάνη, ρίχνετε το κρασί, το θυμάρι, τα αφήνετε για 15 λεπτά και τα στραγγίζετε.

Πλένετε τις πιπεριές, αφαιρείτε τους σπόρους και τις κόβετε σε κομμάτια με μέγεθος όσο τα κομμάτια από τα λουκάνικα. Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και ξεχωρίζετε τα φύλλα τους.

Παίρνετε ένα ξυλάκι για σουβλάκι, περνάτε ένα φύλλο από κρεμμύδι, ένα λουκάνικο, ένα κομμάτι πιπεριά κόκκινη, λουκάνικο, πιπεριά πράσινη, λουκάνικο και τέλος πάλι κρεμμύδι. Τα πασπαλίζετε με λίγο αλάτι και πιπέρι.

Βάζετε το σουβλάκι σε πιατέλα και συνεχίζετε με τα υπόλοιπα υλικά. Τα ψήνετε στο γκριλ του φούρνου για 15 και τα σερβίρετε σε πιατέλα.


Κάτι ακόμα

Αν θέλετε, μπορείτε να αντικαταστήσετε τις δύο πιπεριές με μικρά μανιτάρια, που Θα τα περάσετε στα ξυλάκια ολόκληρα.