Υλικά
• 4 μπιφτέκια
• 4 ψωμάκια για burger
• 4 φέτες μπέικον
• 2 τομάτες
• 1 κρεμμύδι ξερό σε ροδέλες
• τυρί Cheddar
• 3 κουταλιές ελαιόλαδο
• φύλλα μαρουλιού
• μαγιονέζα, μουστάρδα, κέτσαπ (προαιρετικά)


Παρασκευή


1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον για περίπου 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά. Αφαιρούμε το μπέικον από το τηγάνι, τοποθετούμε τα μπιφτέκια και αφού τα πασπαλίσουμε με ελαιόλαδο, ψήνουμε 6 με 8 λεπτά από κάθε πλευρά.

2. Αλείφουμε σε κάθε ψωμάκι λίγη μουστάρδα, μαγιονέζα ή κέτσαπ της αρεσκείας μας, τοποθετούμε φύλλα μαρουλιού, μια φέτα ντομάτα, ένα μπιφτέκι, μια φέτα τυρί, μια φέτα μπέικον, και μια-δυο ροδέλες κρεμμύδι.

3. Κλείνουμε το burger με το υπόλοιπο μισό του ψωμιού και αν θέλουμε το περνάμε για ένα-δυο λεπτά από το σχαροτήγανο, ή την τοστιέρα που έχουμε αλείψει με ελάχιστο λάδι