Υλικά

• 400 γραμμάρια σπαγγετίνι
• Μισό κιλό ντομάτες
• 2 κουταλιές της σούπας ελιές ψιλοκομμένες, χωρίς το κουκούτσι
• 2 κουταλιές της σούπας κάππαρη, ξαρμυρισμένη
• Μία σκελίδα σκόρδο
• 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
• Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• Φύλλα από 3 - 4 κλωνάρια βασιλικού ψιλοκομμένα


Παρασκευή

Αφαιρούμε τα σπόρια από την ντομάτα και τις σοτάρουμε στο τηγάνι με το σκόρδο και το ελαιόλαδο. Αφαιρούμε το σκόρδο και περνάμε στην ντομάτα στο μπλέντερ.

Σε μπώλ αναμειγνύουμε την ντομάτα με τις ελιές, την κάππαρη και το αλατοπίπερο.

Βράζουμε τα σπαγγετίνι σε άφθονο αλατισμένο νερό για 10-11 λεπτά και τα σουρώνουμε. Ανακατεύουμε της σάλτσα με τα μακαρόνια, σκορπίζουμε τον βασιλικό και σερβίρουμε.


Κάτι ακόμα

Μπορείτε να προσθέσετε καλοβρασμένα καρότα, μανιτάρια και κολοκυθάκια κομμένα σε κύβους.


Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις