Υλικά

• 1 μελιτζάνα μεγάλη
• 3 πολύχρωμες πιπεριές
• 1 κολοκύθι μεγάλο
• 1 πακέτο μανιτάρια πλευρώτους
• 1 πατάτα κομμένη σε ροδέλες
• 3 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι
• 100 ml λάδι
• 500 γρ. τυρί κομμένο σε φέτες (οποιοδήποτε μαλακό τυρί)
• θυμάρι
• αλάτι, πιπέρι


Για το σερβίρισμα

• 300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
• 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
• λίγος δυόσμος ψιλοκομμένος
• αλάτι
• πίτες για σουβλάκια (προαιρετικά)

Παρασκευή

Κόβουμε τα λαχανικά σε φέτες, τα αραδιάζουμε σε μεγάλο ταψί και τα ραντίζουμε με λάδι. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C μέχρι να μαλακώσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν. Χτυπάμε το λάδι με το βαλσαμικό ξίδι, αλάτι, πιπέρι και θυμάρι και περιχύνουμε τα ψημένα λαχανικά.

Τηγανίζουμε τις πατάτες και τις στρώνουμε σε ταψί. Από πάνω βάζουμε μία στρώση από το τυρί, στη συνέχεια απλώνουμε τα λαχανικά και τελειώνουμε με το υπόλοιπο τυρί. Ψήνουμε σε πολύ καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 15 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180°C και ψήνουμε για 15 λεπτά ακόμη.

Αναμειγνύουμε το στραγγιστό γιαούρτι με τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον δυόσμο. Σερβίρουμε κάθε κομμάτι από τον μουσακά με λίγη σάλτσα.


Κάτι ακόμα

Είναι ένα ελαφρύ ορεκτικό ή συνοδευτικό πιάτο για κρέας ή ψάρι. Μπορείτε να το στρώσετε σε λαδόκολλα και να το διπλώσετε σε ρολό. Αφού το ψήσετε, το αφήνετε να κρυώσει και το κόβετε σε ροδέλες.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις