Υλικά

Για τη ζύμη

• 250 γραμμάρια βούτυρο ή μαργαρίνη
• 440 γραμμάρια ζάχαρη
• 4-5 αβγά
• 260 ml γάλα
• 1 φαρίνα (αλεύρι)
• βανίλια ή ξύσμα πορτοκαλιού
• 500 γραμμάρια σοκολάτα (γάλακτος ή κουβερτούρας)

Για την επικάλυψη σοκολάτας
• 500 γραμμάρια σοκολάτα (γάλακτος και κουβερτούρα)


Παρασκευή

Χτυπήστε το βούτυρο στο μίξερ. Προσθέστε τμηματικά τη ζάχαρη και τα αβγά ένα-ένα. Χτυπήστε μέχρι να γίνει ένα μείγμα. Προσθέστε το αλεύρι και το γάλα εναλλάξ σε μικρές ποσότητες και χτυπήστε το μείγμα ώστε να ομογενοποιηθεί.

Σε ένα μπεν μαρί λιώστε τη σοκολάτα και προσθέστε την στο μείγμα του cake. Τέλος προσθέστε το άρωμα της επιλογής σας: βανίλια ή πορτοκάλι.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου μία ώρα.

Για την επικάλυψη, λιώστε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και προσθέστε μια-δύο κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο. Στη συνέχεια περιχύστε την λιωμένη σοκολάτα πάνω στο cake μέχρι να καλυφθεί πλήρως όλο το γλυκό. Διακοσμήστε το ανάλογα με την προτίμησή σας ή αφήστε το σκέτο. Αφήστε να κρυώσει η σοκολάτα και απολαύστε το.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις