Υλικά

Για τη μαρέγκα
• 6 ασπράδια
• 300 γρ. ζάχαρη

Για τη σαντιγί
• 400 ml κρέμα γάλακτος
• 2 κ.σ. ζάχαρη (κατά προτίμηση αρωματισμένη με βανίλιες)

Για τη διακόσμηση
• 400 γρ. φρέσκες φράουλες
• λίγα φύλλα μέντα Πάβλοβα φράουλας


Παρασκευή


Φτιάχνουμε τη βασική συνταγή μιας μεγάλης κλασικής μαρέγκας. Ετοιμάζουμε τη σαντιγί: Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ. Στη συνέχεα προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε να χτυπάμε στο μίξερ, μέχρι να γίνει σφιχτή η σαντιγί.

Τοποθετούμε τη μαρέγκα σε πιατέλα, γαρνίρουμε με τη σαντιγί και τις φράουλες και στολίζουμε με τα φύλλα μέντας.


Κάτι ακόμα

Μπορούμε να χρωματίσουμε τη μαρέγκα με ροζ χρώμα με μερικές σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής κατά τη διάρκεια της παρασκευής της μαρέγκας, όταν έχουν σφίξει τα ασπράδια.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις