Υλικά(6-7 μερίδες)

• 3 κιλά γουρουνόπουλο (με την πέτσα) «Τσικάκης - Γιαννόπουλος α.ε.»
• αλάτι - πιπέρι
• λίγο ελαιόλαδο

Παρασκευή

Πλένουμε καλά το κρέας, το σκουπίζουμε και το αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο. Το βάζουμε σε μια γάστρα με σχάρα και ρίχνουμε στον πυθμένα της γάστρας μισό ποτήρι νερό.

Σκεπάζουμε το σκεύος και το βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς. Όταν περάσουν 2,5 ώρες ανοίγουμε την γάστρα και αλατοπιπερώνουμε το φαγητό. Μην το φοβηθείτε , τραβάει πολύ αλάτι.

Ραντίζουμε το κρέας με λίγο ζουμάκι, που έχει δημιουργηθεί κάτω από την σχάρα από το νερό που ρίξαμε στην αρχή και από το λίπος του κρέατος.

Το σκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλη μισή ώρα. Ο συνολικός χρόνος ψησίματος είναι περίπου 3 ώρες.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις