Υλικά

• 1 ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο Λακωνίας
• 1 ½ κιλό μελιτζάνες μακρόστενες
• 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
• 1 κιλό μοσχάρι με κόκαλο «Φάρμα Παπαδόπουλου», κομμένο σε μπουκιές
• 2 μεγάλα κρεμμύδια, σε μέτρια κομμάτια
• 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες, κομμένες σε κύβους
• 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
• αλάτι – πιπέρι


Παρασκευή

Πλένετε τις μελιτζάνες και τις κόβετε κατά μήκος σε κομμάτια. Γεμίζετε ένα μπολ με κρύο νερό και ρίχνετε μέσα μια γεμάτη κουταλιά της σούπας αλάτι. Ανακατεύετε πολύ καλά και ρίχνετε μέσα τις μελιτζάνες.

Αφήνετε τις μελιτζάνες στο αλατόνερο για 50 λεπτά. Παράλληλα, βράζετε το μοσχάρι «Φάρμα Παπαδόπουλου» σε δυνατή φωτιά για 35 λεπτά. Παίρνετε ένα πυρέξ με καπάκι ή μία γάστρα. Βάζετε στο κέντρο τις μπουκιές από το μοσχάρι, αλατοπιπερώνετε και στρώνετε γύρω από το κρέας τις μελιτζάνες στραγγισμένες.

Σε ένα μπολ αναμειγνύετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες με τα κρεμμύδια και το σκόρδο, το μαϊντανό, το χυμό του λεμονιού και ένα φλιτζάνι ζωμό από το βρασμένο κρέας. Περιχύνετε με το ελαιόλαδο και με ½ φλιτζάνι νερό.

Σκεπάζετε και βάζετε το φαγητό στο φούρνο. Ψήνετε στην αρχή για 30 λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία. Αμέσως μετά, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και συνεχίζετε το ψήσιμο για περίπου 60 ακόμη λεπτά.

Όταν το φαγητό είναι έτοιμο, ανοίγετε το καπάκι, κλείνετε το φούρνο και αφήνετε μέσα το φαγητό για 20 λεπτά περίπου πριν το σερβίρετε.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις