Υλικά

• 1 ½ κιλό μπριζόλες χοιρινές (ένα κομμάτι άκοπο) «Τσικάκης - Γιαννόπουλος α.ε.»
• αλάτι
• πιπέρι
• λίγους σπόρους παπαρούνας ή κύμινου
• 500 γρ. Sauerkraut (ξινολάχανο κονσέρβας)
• 4 κλωνάρια αρμπαρόριζα χοντροκομμένη
• 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 2 κλωνάρια σέλινου ψιλοκομμένα
• 50 γρ. καπνιστό ζαμπόν Black Fοrest ψιλοκομμένο
• 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
• 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
• 200 ml ζωμό κοτόπουλου
• 3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
• λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο


Παρασκευή

Ζεσταίνετε το λάδι σε αντικολλητική μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρετε το κρέας αφού το τρίψετε με τους παπαρουνόσπορους ή το κύμινο μαζί με αλάτι και πιπέρι.

Τοποθετείτε το χοιρινό «Τσικάκης - Γιαννόπουλος α.ε.» σε ταψί σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C 30'. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 180°C και συνεχίζετε το ψήσιμο 1 ώρα ακόμη.

Ζεσταίνετε μια αντικολλητική κατσαρόλα, ρίχνετε μέσα την αρμπαρόριζα με τη ζάχαρη και αφήνετε να καραμελώσουν. Βγάζετε το μείγμα από την κατσαρόλα και ρίχνετε το υπόλοιπο λάδι. Σοτάρετε το σέλινο, το κρεμμύδι και το καπνιστό ζαμπόν 5'.

Πασπαλίζετε με το αλεύρι, προσθέτετε το ζωμό και ανακατεύετε τη σάλτσα να δέσει ελαφρά. Ρίχνετε το λάχανο στραγγισμένο και βράζετε 15'. Προσθέτετε και το καραμελωμένο μείγμα και συνεχίζετε το μαγείρεμα 10' ακόμη. Αλατοπιπερώνετε, σκορπίζετε το μαϊντανό και ανακατεύετε.

Κόβετε το κρέας σε μπριζόλες, συνοδεύετε με το λάχανο, το περιχύνετε με τα υγρά του ταψιού και γαρνίρετε με κρέμα γάλακτος.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις