Υλικά

• 500 γρ. ψιλά φασόλια
• 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
• 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
• 2 πράσινες πιπεριές κομμένες μπαστουνάκια
• 1 στέλεχος σέλερι ψιλοκομμένο
• 1 φρέσκια ώριμη ντομάτα τριμμένη
• 2 κλωναράκια φρέσκο δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
• 50 ml ελαιόλαδο


Για τα κρουτόν

• 8 φέτες ψωμί του τοστ, χωρίς κόρα, κομμένες σε μέτρια τετράγωνα κομμάτια
• 50 ml ελαιόλαδο
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 2 κλωναράκια φρέσκο δενδρολίβανο
• ψιλοκομμένο αλάτι


Παρασκευή

Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε τα φασόλια μας σε νερό για να φουσκώσουν. Το επόμενο πρωί βράζουμε σε αρκετό νερό τα φασόλια για 20 λεπτά. Τα σουρώνουμε και πετάμε το πρώτο νερό. Βράζουμε στην κατσαρόλα τα φασόλια, το κρεμμύδι, τα καρότα, τις πιπεριές, το σέλερι, την ντομάτα, το δενδρολίβανο, το ελαιόλαδο, πιπέρι και προσθέτουμε νερό τόσο ώστε να τα σκεπάζει.

Στο τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε το επιθυμητό αλάτι.

Ετοιμάζουμε τα κρουτόν: Σε μπλέντερ λιώνουμε το σκόρδο, το δενδρολίβανο, το ελαιόλαδο και αλάτι. Αλείφουμε τα ψωμάκια με το αρωματισμένο λάδι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 10 λεπτά. Σερβίρουμε τη φασολάδα μας ζεστή με κρουτόν σκόρδου.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις