Υλικά

  • 1 ½ κιλό χοιρινό ψαχνό σε ρολό «Τσικάκης - Γιαννόπουλος α.ε.»
  • 2 κρεμμύδια ολόκληρα καθαρισμένα
  • 250 ml λευκό κρασί ξηρό.
  • 2 φύλλα δάφνης.
  • 1-2 κουταλίες της σούπας γούστερ σος
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο Λακωνίας
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • Για τη σάλτσα
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα


Παρασκευή

Ζεσταίνετε το βούτυρο μαζί με το λάδι. Ροδίζετε το ρολό «Τσικάκης - Γιαννόπουλος α.ε.», αφού το αλατοπιπερώσετε από όλες τις πλευρές για 8-9 λεπτά.

Προσθέτετε τα κρεμμύδια και τη δάφνη και σβήνετε με το κρασί και τη γούστερ σος.

Μόλις το φαγητό πάρει βράση, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και βράζετε μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Συμπληρώνετε όταν χρειάζεται λίγο ζεστό νερό, γυρίζοντας αρκετές φορές το ρολό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

Αφήνετε το χοιρινό να κρυώσει αρκετά και κατόπιν το κόβετε σε φέτες. Πολτοποιείτε τη σάλτσα του κρέατος στο μίξερ και προσθέτετε τη μουστάρδα και την κρέμα γάλακτος. Βράζετε 3-4 λεπτά. Σερβίρετε τις φέτες του χοιρινού και περιχύνετε με τη σάλτσα.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις