Υλικά (για 1 ταψί 30 εκ.)

• ½ κιλό φύλλα κρούστας
• 250 γρ. λιωμένο βούτυρο
• 1 λίτρο γάλα
• 1 φλιτζάνι ζάχαρη
• 4 κρόκοι
• 125 γρ. κόρν φλάουρ
• 2 βανίλιες σκόνη

Για το σιρόπι
• 1 κιλό ζάχαρη
• 3 φλιτζάνια νερό
• 2 κουτ. σούπας γλυκόζη


Παρασκευή


Βάλτε το γάλα να ζεσταθεί και χτυπήστε σε ένα μπολ τη ζάχαρη με τους κρόκους και το κορν φλάουρ. Ρίξτε το χλιαρό γάλα στο μίγμα και ξαναβάλτε το στην κατσαρόλα. Ρίξτε τις βανίλιες και αφήστε το σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να πήξει. Κατεβάστε την κρέμα από τη φωτιά και αφήστε τη να κρυώσει.

Ανοίξτε τα φύλλα κρούστας και βάλτε τα μισά σε στρογγυλό ταψί, αλείφοντας τα ενδιάμεσα με βούτυρο. Αδειάστε την κρέμα και σκεπάστε με τα υπόλοιπα φύλλα, τα οποία αλείφετε και αυτά ενδιάμεσα με το υπόλοιπο βούτυρο. Κόψτε τις άκρες των φύλλων που προεξέχουν από το ταψί και με ένα μαχαίρι σπρώξτε τα φύλλα περιμετρικά του ταψιού προς τα μέσα. Χαράξτε την επιφάνεια σε μερίδες και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά.

Όσο ψήνεται το γαλακτομπούρεκο, ετοιμάστε το σιρόπι: Βάλτε στην κατσαρόλα τη ζάχαρη με το νερό και τη γλυκόζη και βράστε τα για 7-8 λεπτά Αν θέλετε μπορείτε μαζί με τη βανίλια να ρίξετε και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού για άρωμα. Αφήστε το σιρόπι να κρυώσει ελαφρώς και σιροπιάστε το γλυκό μόλις το βγάλετε από το φούρνο.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις