Υλικά

• ½ κιλό κιμάς μοσχαρίσιος από την ελιά
• ½ κιλό κιμάς χοιρινός Τσικάκης - Γιαννόπουλος
• 400 γρ. ψίχα ψωμιού μουσκεμένη σε κόκκινο ξηρό κρασί και καλά στυμμένη
• 250 γρ. βούτυρο λιωμένο
• 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα ή τριμμένα
• 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες ή λιωμένες
• ½ κουτ. γλυκού κοφτό κύμινο
• 750 γρ. συμπυκνωμένος χυμός τομάτας
• Αλάτι και πιπέρι


Παρασκευή


Ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ ή λεκάνη τους κιμάδες, προσθέτετε τη στραγγισμένη ψίχα ψωμιού και ένα από τα δυο τριμμένα κρεμμύδια και 2 σκελίδες σκόρδο.

Στη συνέχεια, συμπληρώνετε με τη μισή ποσότητα από το λιωμένο Flora Soft με βούτυρο και καρυκεύετε με το μισό κύμινο και το ανάλογο αλατοπίπερο.

Ζυμώνετε καλά και στη συνέχεια τοποθετείτε τον κιμά στο ψυγείο για να σφίξει για 30 λεπτά.

Πλάθετε μακρόστενες μερίδες, τις τοποθετείτε σε ταψάκι και ψήνουμε στο φούρνο για 15-20 λεπτά στους 180 ˚C γυρνώντας από όλες τις πλευρές τους.

Παράλληλα, σε ένα σκεύος ρίχνετε το υπόλοιπο Flora Soft με βούτυρο και το αφήνετε να θερμανθεί καλά. Προσθέτετεε το υπόλοιπο τριμμένο σκόρδο και κρεμμύδι και τα μαραίνετε ώσπου να πάρουν χρώμα.

Συμπληρώνετε με την τομάτα, αλάτι, πιπέρι και το υπόλοιπο κύμινο και βράζετε τη σάλτσα έως ότου δέσει.

Όταν τα σουτζουκάκια ψηθούν, περιχύνετε με τη σάλτσα τομάτας και συνεχίζετε το μαγείρεμά τους στο φούρνο, στην ίδια θερμοκρασία για άλλα 7-10 λεπτά.


Κάτι ακόμα

Συνοδεύονται από ρύζι σπειρωτό ή πατάτες τηγανητές

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις