Υλικά

  • 1 κιλό καλαμαράκια μέτρια
  • 800 γραμ. διάφορα τυριά μαλακά
  • 1 παξιμάδι ολικής αλέσεως
  • 4 κλωνάρια μαϊντανός
  • 4 κλωνάρια δυόσμος
  • 150 γραμ. φέτα
  • 3 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
  • 2 πιπεριές χρωματιστές κομμένες ψιλά κυβάκια
  • 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • Λίγο ελαιόλαδο Λακωνίας
  • Θυμάρι
  • Αλάτι
  • 1 κ.σ. σόδα
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο Λακωνίας
  • Λίγο βαλσάμικο ξύδι


Παρασκευή

Βγάζουμε το δέρμα και τα εντόσθια από τα καλαμάρια και τα πλένουμε.
Γεμίζουμε μια λεκάνη με νερό, ρίχνουμε τη σόδα και μουλιάζουμε τα καλαμάρια για μισή ώρα. Στη συνέχεια τα ξεπλένουμε και τα σκουπίζουμε.

Ψιλοκόβουμε ή τρίβουμε στον τρίφτη τα τυριά, βρέχουμε το παξιμάδι χωρίς να το μουλιάσουμε πολύ, ψιλοκόβουμε και τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε όλα μαζί, προσθέτοντας θυμάρι και αλάτι.
Με μικρό κουταλάκι γεμίζουμε κάθε καλαμαράκι με το μίγμα. Βάζουμε το κεφάλι στο άνοιγμα του καλαμαριού με τα πλοκάμια προς τα έξω και με οδοντογλυφίδα πιάνουμε την κουκούλα με το κεφάλι του καλαμαριού, χωρίς να έχει ανοίγματα γιατί η γέμιση θα χυθεί.

Αλείφουμε τα καλαμαράκια με λάδι και τα περνάμε 2-3 φορές από σχαροτήγανο. Αμέσως μετά τα βάζουμε σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά.
Όταν ψηθούν, τα περιχύνουμε με ελαιόλαδο χτυπημένο μαζί με βαλσάμικο ξύδι.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις