Υλικά

1 χταπόδι (2 κιλών περίπου) καθαρισμένο
10 κόκκους πιπέρι
6 κόκκους μπαχάρι
1 δαφνόφυλλο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο Λακωνίας


Για τη σάλτσα

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο Λακωνίας
2 κουτ. σούπας πετιμέζι
1 κουτ. σούπας ξίδι από κρασί
2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
1 κουτ. σούπας φύλλα δυόσμου φρέσκου


Εκτέλεση


Πλένουμε καλά το χταπόδι, το στραγγίζουμε και διαχωρίζουμε τα πλοκάμια του. Το βάζουμε σε λεκάνη και το περιχύνουμε με το λάδι, το οποίο έχουμε αναμείξει με το πιπέρι, το μπαχάρι και το δαφνόφυλλο.

Ανακατεύουμε καλά και το μαρινάρουμε για μία ώρα τουλάχιστον. Χτυπάμε σε μπολ όλα τα υλικά της σάλτσας μέχρι να γίνουν ομογενές μείγμα.

Ψήνουμε τα πλοκάμια στη σχάρα σε μέτρια φωτιά για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν. Κάθε τόσο τα αλείφουμε με τη σάλτσα.

Βγάζουμε από τη φωτιά και τα περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα.


Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις