Υλικά

• 1 μεγάλο χταπόδι
• 1 ποτήρι του κρασιού λάδι
• 1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
• Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Κόβουμε ολόκληρα τα πλοκάμια και τα βάζουμε με την πέτσα σε λίγο νερό να βράσουν 5-8 λεπτά. Στραγγίζουμε το χταπόδι και το αλευρώνουμε κρατώντας το ζουμί στην κατσαρόλα.

Ρίχνουμε στο τηγάνι λάδι και αφού κάψει σωτάρουμε το χταπόδι για 5 λεπτά. Το σβήνουμε με το κρασί. Συμπληρώνουμε στο τηγάνι το ζουμί της κατσαρόλας, το αλάτι και το πιπέρι.

Το αφήνουμε να βράσει τρυπώντας το με το πηρούνι. Στο τέλος ρίχνουμε τη ρίγανη.

Συνοδεύεται με ρύζι ή πατάτες τηγανητές.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις