Οι πολλές ώρες μπροστά στον υπολογιστή, το στρες του γραφείου και πολλές φορές περιβαλλοντικοί παράγοντες όπως ο δυνατός φωτισμός και η λάθος στάση του σώματος μπορούν να προκαλέσουν έντονους πονοκεφάλους.

Η συχνότερη μορφή πονοκεφάλων είναι οι κεφαλαλγίες και πιο συγκεκριμένα πρόκειται για κοινό πονοκέφαλο με ήπια ή και μέτρια ένταση. Συνήθως, νιώθουμε πίεση στο πίσω μέρος του κεφαλιού, στον αυχένα, ή στα πλαϊνά σημεία. Ωστόσο η πίεση της δουλειάς σε συνδυασμό με το άγχος, προκαλεί πονοκεφάλους που κατά τη διάρκεια της ημέρας γίνονται εντονότεροι ή τουλάχιστον δεν ελαττώνονται.

Τα αίτια

Ο πονοκέφαλος στη δουλεία μπορεί να προκληθεί από πολλούς παράγοντες, γενετικούς ή ακόμα και περιβαλλοντικούς. Όμως, σίγουρα υπάρχουν τρόποι να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά, χωρίς να μας ταλαιπωρούν. Ειδικότερα, μερικοί παράγοντες, οι οποίοι μπορούν να οδηγήσουν σε πονοκέφαλο στο γραφείο είναι οι εξής :

-άγχος: Σίγουρα υπάρχουν μέρες που είναι δύσκολες και η δουλειά περισσότερο απαιτητική. Όταν το άγχος σε καταβάλλει και η πίεση στη δουλειά γίνεται εντονότερη, τότε είναι πολύ πιθανόν να αρχίσεις να νιώθεις και πίεση σε κάποιο σημείο στο κεφάλι σου.

-προβλήματα οράσεως: Μην ξεχνάς πως οι πολλές ώρες μπροστά στο υπολογιστή και πόσο μάλλον όταν φοράς γυαλιά οράσεως, είναι υπεύθυνες για πιθανούς πονοκεφάλους. Ωστόσο, θα πρέπει τακτικά να ανανεώνεις το ραντεβού σου στον οφθαλμίατρο για check up, ειδικά αν έχεις συχνούς πονοκεφάλους.

-λάθος στάση σώματος: Μία από τις συχνότερες αιτίες κεφαλαλγίας κατά τη διάρκεια της δουλειάς είναι η λάθος στάση σώματος μπροστά στον υπολογιστή. Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι τόσο η οθόνη του υπολογιστή σου όσο και η καρέκλα σου να βρίσκονται στο σωστό ύψος και να έχουν την σωστή κλίση.

-περιβαλλοντικοί παράγοντες: Φυσικά όταν βρισκόμαστε σε ένα γραφείο με πολλά άτομα, είναι λογικό ο πολύς θόρυβος, τα δυνατά φώτα, η έλλειψη φυσικού φωτός να προκαλέσουν πονοκέφαλο. Προσπάθησε να κάνεις τον χώρο εργασίας σου ή τουλάχιστον το γραφείο σου φωτεινό και εργονομικό.

-γενετικοί παράγοντες & κληρονομικότητα: Δεν είναι λίγες οι φορές που η κεφαλαλγία μπορεί να προέρχεται από γενετικούς παράγοντες ή ακόμα και να είναι αποτέλεσμα κληρονομικότητας. Οι περισσότερες γυναίκες πάσχουν από πονοκέφαλο κατά τη διάρκεια της έμμηνης ρύσεως , της εμμηνόπαυσης ή και όταν υποβάλλονται σε κάποια θεραπεία με οιστρογόνα. Επίσης, αν κάποιος από την οικογένειά σου, πάσχει από ημικρανίες ή κεφαλαλγίες, θα πρέπει να το ελέγξεις κι εσύ καθώς υπάρχει και ο κληρονομικός παράγοντας.

Ωστόσο, όταν η συχνότητα των πονοκεφάλων είναι περισσότερο από το συνηθισμένη και η έντασή τους ακόμα μεγαλύτερη, μην το αμελείς. Προγραμμάτισε άμεσα ένα ραντεβού σε έναν νευρολόγο ώστε να εντοπίσεις με τις κατάλληλες εξετάσεις όπως ένα ηλεκτρομυογράφημα, την αιτία του προβλήματος καθώς και την αντίστοιχη θεραπεία.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις