Υλικά

Για την ζύμη
• 1 κούπα νερό
• 1 κ σ λάδι
• 1 κ σ ξύδι
• περίπου ½ κιλό αλεύρι
• λίγο αλάτι

Για τη Γέμιση
• 1 κιλό κολοκύθα τριμμένη και στυμμένη
• 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• μια χούφτα άνηθο ψιλοκομμένο
• 300 γρ φέτα χοντροτριμμένη
• ½ φλιτζανάκι του καφέ ρύζι γλασέ ή καρολίνα
• 1 αβγό
• ½ κούπα λάδι
• αλάτι
• φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Παρασκευή

Βάζω το αλεύρι σε μπολ. Κάνω λακκούβα στη μέση και προσθέτω αλάτι, λάδι και ξίδι.

Λίγο λίγο προσθέτω το νερό μέχρι να έχω μία ζύμη εύπλαστη που δεν κολλάει στα χέρια. Χωρίζω τη ζύμη στα τέσσερα και αφήνω 30 λεπτά να ξεκουραστεί.

Σε ένα τηγάνι σοτάρω το κρεμμύδι στο λάδι να γίνει διάφανο. Ρίχνω το στυμμένο κολοκύθι (το έχω αφήσει σε τρυπητό με αλάτι να βγάλει τα υγρά του και το έχω στύψει) Ανακατεύω περίπου 5 λεπτά να εξατμιστούν πιθανόν υγρά και ρίχνω το ρύζι.

Συνεχίζω το μαγείρεμα για άλλα 3-4 λεπτά και σβήνω το μάτι της κουζίνας . Αφήνω να κρυώσει και προσθέτω άνηθο, φέτα , το αβγό αλάτι και πιπέρι.

Ανοίγω σε λαδωμένο ταψί δυο φύλλα το ένα πάνω στο άλλο και αυτά λαδωμένα ενδιάμεσα και στρώνω την γέμιση.

Σκεπάζω με τα άλλα δυο φύλλα γυρίζω σε κόθρο τις άκρες χαράσσω σε κομμάτια και λαδώνω .Ψήνω στους 170°-180° περίπου 1 ώρα.


Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις