Υλικά

• 320 γρ. πορτοκάλια
• 100 γρ. λιωμένο βούτυρο
• 130 γρ. ζάχαρη μαύρη
• 2 αβγά
• 50 γρ αμύγδαλα, αλεσμένα σε σκόνη
• 100 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 10 γρ. μια κουτάλια μπέικιν πάουντερ
• 50 ml κονιάκ
• 50 γρ σταφίδες


Παρασκευή

Μουλιάζουμε τις σταφίδες στο κονιάκ. Βράζουμε τα πορτοκάλια μέχρι να μαλακώσουν. Αν έχουν κουκούτσια, αφαιρούνται. Τα στραγγίζουμε και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ

Βάζουμε σε ένα σκεύος όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C.

Αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα ψήνουμε για 1 ώρα.

Σερβίρουμε το κέικ ζεστό, σκέτο ή με μία μπάλα παγωτού.


Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις