Υλικά

• 500-600 γρ. αρνίσιος κιμάς «Φάρμα Παπαδόπουλου»
• 1 αβγό
• 1 κ.σ. φρυγανιά
• 1 κ.σ. βούτυρο ή ελαιόλαδο
• 3 κόκκινες πιπεριές (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και από βάζο)
• ξίδι
• σκόρδο
• κύμινο
• κόλιαντρο
• κανέλα
• μπαχάρι
• πιπέρι κόκκινο
• μπούκοβο
• αλάτι
• 2 κ.σ. νερό
• 6 πίτες για σουβλάκι


Για τη σάλτσα γιαούρτι

• γιαούρτι πρόβειο (150 γρ. κατ' άτομο)
• λίγος δυόσμος


Παρασκευή

Σε μπολ βάζουμε τον κιμά «Φάρμα Παπαδόπουλου», το αβγό, τη φρυγανιά, το ξίδι, το λάδι, τα μπαχαρικά και το σκόρδο (εάν σας αρέσει η δυνατή γεύση του σκόρδου, μην αφαιρέσετε την καρδιά του όταν το καθαρίζετε). Στο μίξερ βάζουμε τις κόκκινες πιπεριές μαζί με λίγο νερό και, όταν πολτοποιηθούν, τις προσθέτουμε στο μίγμα με τον κιμά.

Το βάζουμε στο ψυγείο για τρία τέταρτα της ώρας, μέχρι να σφίξει. Αυτό χρειάζεται, γιατί αλλιώς θα δυσκολευτούμε στο πλάσιμο, λόγω των υγρών που έχει. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα γιαουρτιού, ανακατεύοντας το πρόβειο γιαούρτι με τον ψιλοκομμένο δυόσμο.

Ψήνουμε τα κεμπάπ στη σχάρα, λαδώνουμε τις πίτες ελαφρά και τις βάζουμε για λίγο και αυτές στη σχάρα.


Κάτι ακόμα

Μπορείτε να αντικαταστήσετε το γιαούρτι με τζατζίκι.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις