Για 4 άτομα. Προετοιμασία 1 ώρα. Ψήσιμο 15’

Υλικά
6 πατάτες
200 γρ. μπέικον
1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
4 αυγά
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή
Πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό και λίγο αλάτι, μέχρι να μαλακώσουν. Αφού κρυώσουν λίγο, τις ξεφλουδίζουμε, τις βάζουμε σε μια λεκάνη και τις πολτοποιούμε.

Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι το μπέικον κομμένο σε μικρά κομματάκια, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα σοτάρουμε, μέχρι να ροδίσει το μπέικον. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα προσθέτουμε στη λεκάνη.

Ρίχνουμε την παρμεζάνα, δύο κρόκους, το μοσχοκάρυδο, λίγο αλάτι, πιπέρι και τα ζυμώνουμε. Παίρνουμε λίγο λίγο μείγμα και το πλάθουμε σε μπαλάκια. Τα βάζουμε σε μια πιατέλα και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 30’.

Χτυπάμε τα υπόλοιπα αυγά και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Παίρνουμε ένα ένα μπαλάκι, το αλευρώνουμε, το βουτάμε στο αυγό και στη φρυγανιά. Τα τοποθετούμε πάλι στην πιατέλα. Βάζουμε αρκετό λάδι σε ένα τηγάνι και μόλις ζεσταθεί καλά, τηγανίζουμε τις κροκέτες, μέχρι να ροδίσουν. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα, ώστε να στραγγίξουν, και τις σερβίρουμε σε πιατέλα.

Κάτι ακόμα
Αντί για παρμεζάνα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 200 γρ. τυρί φέτα.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις