Υλικά

600γρ. γαρίδες καθαρισμένες (φρέσκες ή καταψυγμένες)

500γρ μακαρόνια βίδες, πέννες ή κοχυλάκι

4-5 σκελίδες σκόρδο λιωμένο

1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη

1 φλιτζάνι συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας

1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο

1-2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά

Αλάτι

Πιπέρι

Για το γαρνίρισμα

1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης, σε πολύ λεπτές φέτες

1 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο

Παρασκευή

Βράζετε τα μακαρόνια σε 4-5 λίτρα αλατισμένο νερό και τα σουρώνετε. Τα περιχύνετε με δύο τρεις κουταλιές της σούπας λάδι και τα ανακατεύετε για να μην κολλήσουν. Τα βάζετε πάλι στην μεγάλη κατσαρόλα και τα αφήνετε στην άκρη διατηρώντας τα ζεστά.

Ετοιμάζετε τη σάλτσα: Σοτάρετε το σκόρδο και το κρεμμύδι στο λάδι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτετε την ντομάτα, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα και προσθέτετε τις γαρίδες. Συνεχίζετε να σιγοβράζετε για 5-6 λεπτά επιπλέον. Δεν πρέπει να παραβράσουν οι γαρίδες γιατί γίνονται σκληρές.

Ρίχνετε τη σάλτσα στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια. Ανακατεύετε καλά μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220oC. Ανακατεύετε τις λωρίδες της πιπεριάς με το λάδι και τις στρώνετε σε ταψί. Τις ψήνετε στο φούρνο για 10 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα γυρίζοντάς τις ενδιάμεσα.

Σερβίρετε τα μακαρόνια με τις γαρίδες και σκορπάτε από πάνω τις ψημένες πιπεριές.

Κάτι ακόμα

Ψωμί καρβουντισμένο με νιφάδες αλατιού ραντισμένο με ουζόλαδο

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις