Τα οφέλη του ελαιόλαδου τόσο στη διατροφή όσο και την προσωπική περιποίηση είναι γνωστά από την αρχαιότητα. Ως πυλώνας της μεσογειακής διατροφής, το ελαιόλαδο είναι βασικό συστατικό στις ελληνικές κουζίνες.


Όμως φαίνεται να έχουμε ξεχάσει τη σημασία του για την επιδερμίδα μας τελευταία.

Ευτυχώς, όλο και περισσότερες stars το εξυμνούν σαν ελιξίριο νεότητας, θυμίζοντας μας την αξία του. Όχι μόνο ενυδατώνει τα μαλλιά και κάνει απαλότερη την επιδερμίδα, το ελαιόλαδο βοηθά την λειτουργία του εντέρου και την εμφάνιση των δοντιών. Ένα πραγματικό «υγρό χρυσάφι» όπως το είχε αποκαλέσει κάποτε ο Όμηρος.

Τα τελευταία χρόνια έχει αναζωπυρωθεί η ζήτηση για αυτό το μαγικό συστατικό με όλο και περισσότερες εταιρείες να βγάζουν προϊόντα που περιέχουν ή ακόμα και αποτελούνται από ελαιόλαδο. Επίσης κυκλοφορούν κάποια προϊόντα που είναι, ουσιαστικά, ελαιόλαδο ενισχυμένο με πολυφαινόλες και λειτουργούν ως συμπλήρωμα διατροφής.

Τα σημαντικότερα οφέλη της χρήσης ελαιόλαδου

Ενισχύει τη λειτουργία της καρδιάς και του ανοσοποιητικού, βοηθάει στην πέψη, και προσφέρει πνευματική διαύγεια. Φυσικά, έχει θεαματικά αποτελέσματα και στην επιδερμίδα. Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο είναι γεμάτο αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως η Βιταμίνη Ε. Έτσι, επιδιορθώνει και καθυστερεί τη ζημιά στο δέρμα από τις ελεύθερες ρίζες. Επίσης περιέχει σκουαλένιο που εντείνει την παραγωγή κολλαγόνου και βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος, ενώ καθυστερεί την εμφάνιση ρυτίδων.

Πιθανότατα ήδη ξέρεις ότι μπορείς να πάρεις πολλά από τα θρεπτικά συστατικά και οφέλη του ελαιόλαδου στη διατροφή

Όμως, οι υψηλές θερμοκρασίες του μαγειρέματος μειώνουν την αποτελεσματικότητα του. Έτσι, είναι προτιμότερο να το ρίχνεις ωμό στη σαλάτα ή να το βάζεις στο smoothie σου. Βέβαια, εάν έχεις όρεξη για περιπέτεια και θες να το πας ένα βήμα παραπέρα, οι ειδικοί προτείνουν να το πιείς. Εάν το δοκιμάσεις, προτίμησε να πιείς ελαιόλαδο το πρωί, όταν ξυπνάς, για να ενεργοποιήσεις τη λειτουργία του εντέρου σου. Αν και είναι πιο αποτελεσματικό όταν καταναλώνεται ωμό, αυτό δεν ισχύει αν το απλώσεις στην επιδερμίδα σου. Τα μόρια του ελαιόλαδου είναι αρκετά μεγάλα και έτσι, είναι πολύ δύσκολο να απορροφηθούν από το δέρμα. Γ’ αυτό προτίμησε να δοκιμάσεις κάποια κρέμα ή άλλο προϊόν της αγοράς με ελαιόλαδο.

Παρόλα αυτά, αξίζει να σημειωθεί ότι τη σημαντικότερη δουλειά την κάνει από μέσα προς τα έξω

Έτσι, η χρήση καλλυντικών με ελαιόλαδο είναι επικερδής όμως, για θεαματικά αποτελέσματα, σιγουρέψου ότι το καταναλώνεις κιόλας. Ευτυχώς έχεις πληθώρα επιλογών από dressing για τη σαλάτα σου, στο smoothie σου, σαν συμπλήρωμα διατροφής ή ακόμα και σαν σφηνάκι το πρωί. Τι περιμένεις λοιπόν; Βάλε το ελαιόλαδο στη διατροφή και τη ρουτίνα ομορφιάς σου και θα μας θυμηθείς!

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις