4 άτομα. Προετοιμασία 30’. Ψήσιμο 30’


Υλικά
1 κιλό ψαρονέφρι «Τσικάκης - Γιαννόπουλος α.ε.» ή 2 μέτρια κομμάτια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι κρασί λευκό
½ φλιτζάνι καρυδόψιχα τριμμένη
½ φλιτζάνι ρύζι
10 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
½ φλιτζάνι φιστίκια Αιγίνης
Αλάτι, πιπέρι


Παρασκευή
Κόβετε το ψαρονέφρι «Τσικάκης - Γιαννόπουλος α.ε.» κάθετα και το χτυπάτε λίγο, ώστε να πλατύνει. Το πασπαλίζετε με λίγο αλάτι και πιπέρι.

Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα το μισό λάδι, το κρεμμύδι και το σοτάρετε λίγο. Προσθέτετε το ρύζι, το μισό κρασί και αφήνετε να πάρουν μια βράση. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνετε την καρυδόψιχα, τα δαμάσκηνα κομμένα σε κομμάτια, τα φιστίκια, λίγο αλάτι, πιπέρι, τα ανακατεύετε και αφήνετε τη γέμιση να κρυώσει.

Γεμίζετε το ψαρονέφρι με το μείγμα και το δένετε με σπάγκο κουζίνας. Το βάζετε σε πυρίμαχο σκεύος, ρίχνετε το υπόλοιπο λάδι, το υπόλοιπο κρασί, το σκεπάζετε και το ψήνετε στους 200 βαθμούς γιο 20 λεπτά.

Αφαιρείτε το καπάκι και με ένα κουτάλι περιχύνετε το ψαρονέφρι με τη σάλτσα του ψήνοντάς το για 10 λεπτά ακόμη, μέχρι να ροδίσει, χωρίς να ξεραθεί. Το βγάζετε από το φούρνο. Αφού κρυώσει λίγο, αφαιρείτε το σπάγκο, το κόβετε σε φέτες και σερβίρετε σε πιατέλα.


Κάτι ακόμα

Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε στο πυρίμαχο σκεύος και λίγο χυμό πορτοκαλιού που θα δώσει μια ιδιαίτερη γεύση.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις