Σχεδόν για τον περισσότερο κόσμο αποτελεί μεγάλο κίνητρο να βλέπεις μεγάλους ήρωες εν δράση, αλλά τι γίνεται με τους απλούς ήρωες – αυτούς που κάνουν ηρωικές ενέργειες ή πράξεις σε καθημερινή βάση; Μείνε για λίγα δευτερόλεπτα και θα μιλήσω για εσένα. Λοιπόν, αυτοί οι άνθρωποι είναι οι πραγματικοί ήρωες που συμβάλλουν με διαφορετικούς τρόπους στο να κάνουν τη ζωή μας υπέροχη, να μας σώσουν, να μας προστατεύσουν, να μας βοηθήσουν να αναπτυχθούμε, να μας εμπνεύσουν να γίνουμε σπουδαίοι και να μας διδάξουν το πραγματικό νόημα της ζωής. Αυτοί οι καθημερινοί ήρωες περιλαμβάνουν κάθε άτομο του οποίου οι συνεισφορές συχνά περνούν απαρατήρητες ή υποτιμημένες.

Μπορεί να είναι οποιοσδήποτε, όπως αστυνομικοί, ιατροί, αγρότες, φροντιστές, δάσκαλοι, νοσοκόμες, πυροσβέστες, καθαρίστριες, κτηνίατροι κ.λπ. Αυτοί και πολλοί άλλοι ‘’συνηθισμένοι’’ ήρωες – που στην πραγματικότητα δεν είναι συνηθισμένοι – είναι τα σημαντικά και θεμελιώδη μέλη κάθε κοινότητας. Δεν διστάζουν να ρισκάρουν τη ζωή τους, να θυσιάσουν την άνεσή τους ή να υπερασπιστούν άλλους ανθρώπους όποτε χρειαστεί.

Έτσι, μπορούμε να πούμε ότι κάθε άνθρωπος που μας φτιάχνει τη μέρα, μας πλαταίνει το χαμόγελο, μας εμπνέει να κάνουμε μια θετική αλλαγή και σκορπίζει ειρήνη και αρμονία με τις πράξεις του είναι ήρωας – καθημερινός ήρωας.

Είσαι ήρωας αν έχεις βοηθήσει κάποιον σήμερα, έχεις εκπαιδεύσει κάποιον πώς να γίνει σπουδαίος ή έχεις καθοδηγήσει κάποιον που έχει χαθεί.

Συμπερασματικά, ήρωες δεν είναι μόνο οι θρύλοι για τους οποίους ακούμε σε ιστορίες ή παρακολουθούμε τις ηρωικές τους πράξεις σε ταινίες. Οι πραγματικοί ήρωες είναι γύρω μας, κάνουν σπουδαία πράγματα με τον δικό τους τρόπο για να σκορπίσουν καλοσύνη, θετικότητα, ειρήνη, άνεση και συμπόνια. Είναι θαρραλέοι σε κάθε τους ενέργεια για να κάνουν αυτόν τον πλανήτη να αξίζει να ζεις. Αν το σκεφτείς, δεν είναι κάτι δύσκολο.

Όλοι κουβαλάμε αυτόν τον συνηθισμένο ήρωα μέσα μας, απλά πρέπει να τον αναδείξουμε με τις πράξεις μας. Μείνετε λοιπόν θετικοί, δράστε, κάντε κάτι σήμερα για τον εαυτό σας για τους ανθρώπους γύρω σας, κάντε κάθε μέρα μια Ημέρα Βοήθειας και χαμόγελου για εσάς και τους γύρω σας. Εάν πάλι η κάθε ημέρα σας δυσκολεύει, ξεκινήστε με τουλάχιστον μια ημέρα της εβδομάδας ως ημέρα υποστήριξης και βοήθειας. Απλό είναι, σκέψου το!

Πηγή: thriveglobal.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις