Υλικά

• 6 χωριάτικα λουκάνικα «Τσικάκης - Γιαννόπουλος α.ε.» (χοντρά και κοντά)
• 200-300 γρ. τυρί ένταμ ή κεφαλογραβιέρα,
• κομμένο σε μπαστούνια
• 12 φέτες μπέικον


Για το ντιπ

• 1/2 αγγούρι κομμένο σε κύβους
• 1 ξερό κρεμμύδι
• 3 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
• λίγο ελαιόλαδο
• λίγο αλάτι


Παρασκευή

Χαράζουμε τα λουκάνικα «Τσικάκης - Γιαννόπουλος α.ε.» κατά μήκος, χωρίς να τα ανοίξουμε μέχρι κάτω και μπήγουμε μέσα τα μπαστούνια του τυριού. Τα τυλίγουμε γύρω γύρω με τις φέτες μπέικον και ψήνουμε στον φούρνο, να λιώσει το τυρί. Σερβίρουμε με το κρύο ντιπ που φτιάχνουμε ανακατεύοντας όλα τα υλικά του μαζί.

Συμβουλές: Το ντιπ αυτό είναι δροσερό και μπορεί να συνοδεύσει ψητά κρέατα ή ψάρι. Επίσης, εάν προσθέσουμε στο ντιπ μπουκιές από ντάκους και τριμμένο ανθότυρο, γίνεται για δροσερή σαλάτα.

Συνοδεύεται υπέροχα με κρύα μπίρα.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις