Υλικά Συνταγής

1½ κιλό μοσχάρι «Φάρμα Παπαδόπουλου» (σπάλα)

3 κρεμμύδια κομμένα σε χοντρές φέτες

5 μέτρια καρότα κομμένα σε κομμάτια

5 πατάτες κομμένες σε κομμάτια μπουκιάς

2 κλωνάρια σέλερι

5 κ.σ. αλεύρι

5 κ.σ. ελαιόλαδο Λακωνίας

2 φλ. ζωμό κρέατος ή νερό

1 κ.γλ. ξερό θυμάρι

1 δαφνόφυλλο

κατά βούληση αλάτι Μάνης

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Παρασκευή

Μια σπιτική και οικογενειακή συνταγή για πεντανόστιμο μοσχάρι από την «Φάρμα Παπαδόπουλου», στο φούρνο. Περάστε πρώτα το κρέας από το τηγάνι και μετά από τον φούρνο για να γίνει το πιο ωραίο και λαχταριστό. Όταν το κρέας βράσει μαζί με τα λαχανικά και τις πατάτες θα πάρει άρωμα και γεύση. Αυτό το φαγητό μπορεί να σταθεί και στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι γιατί σίγουρα θα το λατρέψουν οι καλεσμένοι σας.

Για να φτιάξουμε το μοσχάρι στο φούρνο με λαχανικά και πατάτες, θα χρειαστούμε μία μικρή γάστρα ή πυρίμαχο μικρό σκεύος με καπάκι.

  • Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια μεγάλης μπουκιάς.
  • Τα βάζουμε σε μπολ και τα πασπαλίζουμε με το αλεύρι.
  • Ανακατεύουμε καλά να ταμποναριστούν τα κομμάτια με το αλεύρι.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C με 180°C στις αντιστάσεις.
  • Σε τηγάνι ζεσταίνουμε τις 3 κ.σ. από το ελαιόλαδο.
  • Λίγα λίγα ροδίζουμε τα κομμάτια του κρέατος για 1΄-2΄ να ροδίσουν ελαφρά.
  • Τα βγάζουμε σε πιατέλα και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα.

Αφού ροδίσουμε όλο το κρέας, στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, καθώς επίσης και τα κρεμμύδια, τα καρότα, και τις πατάτες.

  • Τα σοτάρουμε για 5΄-6΄ μέχρι να αρχίσουν ελαφρώς να αλλάζουν χρώμα τα κρεμμύδια.
  • Τότε ρίχνουμε το ζωμό κρέατος και ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε το κρέας στα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε να έρθει σε σημείο βρασμού.
  • Ρίχνουμε το θυμάρι, τη δάφνη και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.
  • Μεταφέρουμε το φαγητό στο πυρίμαχο σκεύος.
  • Σκεπάζουμε με καπάκι και το βάζουμε στην τελευταία σχάρα του φούρνου.
  • Ψήνουμε, χωρίς να ανοιγοκλείνουμε το φούρνο, για 2 ώρες και 15΄, μέχρι το κρέας να μαλακώσει καλά και η σάλτσα να είναι δεμένη.

Μάθετε πώς μαγειρεύεται το κάθε μέρος του μοσχαριού για να κάνετε πάντα τα πιο επιτυχημένα μαγειρέματα με μοσχάρι.

Φάρμα Παπαδόπουλου

Παραγγελίες που φθάνουν καθημερινά στην πόρτα σας με την φρεσκάδα της Φάρμας. Καθημερινές και αργίες.

Τηλέφωνο 69 88 99 78 21

Στο γραφικό Καστόρι το κρεοπωλείο «Φάρμα Παπαδόπουλου» (τηλ 2731057128)

farmapapadopoulou@gmail.com

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις