Υλικά

• 500 γρ. κοτόπουλο μπούτι «Φάρμα Παπαδόπουλου», ξεκοκαλισμένο και κομμένο σε κύβους
• 500 γρ. μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα
• 1 πακέτο egg noodles
• 60 γρ. τζίντζερ, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
• 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
• 70 ml ελαιόλαδο
• ½ κινέζικο λάχανο λεπτοκομμένο
• 100 γρ. πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε λωρίδες
• 100 γρ. μίνι καλαμπόκι από κονσέρβα
• 1 πιπερίτσα καυτερή ψιλοκομμένη
• 1 κ.γ. ζάχαρη
• 1 ματσάκι φρέσκος κόλιανδρος (μόνο τα φύλλα)
• 1 ματσάκι βασιλικός μόνο τα φύλλα
• 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε διαγώνιες λεπτές φέτες
• 75 ml oyster sauce
• 1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
• 50 ml σάλτσα σόγιας
• 50 ml κρασί ρυζιού
• 10 ml λάδι τσίλι
• 5 ml σησαμέλαιο


Παρασκευή

Σε μπολ ανακατεύουμε την σάλτσα σόγιας, το λάδι τσίλι, την oyster sauce, το σησαμέλαιο και το κρασί ρυζιού. Κρατάμε τη σάλτσα στην άκρη. Σε κατσαρόλα ρίχνουμε 4 λίτρα νερό και τα φέρνουμε σε βρασμό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και βάζουμε μέσα τα noodles για 4 λεπτά. Τα σουρώνουμε.

Παράλληλα, σε wok που έχουμε αφήσει να κάψει και σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε το κοτόπουλο για 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το τζίντζερ, το σκόρδο και την καυτερή πιπεριά με το ελαιόλαδο και ψήνουμε για μισό λεπτό.

Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από τα αρωματικά χόρτα και το φρέσκο κρεμμυδάκι) και σοτάρουμε για ακόμη μισό λεπτό. Στο τέλος συμπληρώνουμε το φαγητό μας ρίχνοντας τα noodles και τη σάλτσα, συνεχίζοντας να ανακατεύουμε και να σοτάρουμε για μισό λεπτό ακόμη. Απομακρύνουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αρωματικά χόρτα και το φρέσκο κρεμμυδάκι.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις