Υλικά

• 2-2 ½ κιλά κόντρα μπριζόλα χοιρινή άκοπη Τσικάκης - Γιαννόπουλος
• 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
• 1 φλιτζάνι μαυροδάφνη
• 1 κουταλιά της σούπας κόκκους μαύρου πιπεριού
• 3 δαφνόφυλλα
• 1 φλιτζάνι θυμαρίσιο μέλι
• Χυμό από 1 λεμόνι
• Αλάτι, πιπέρι
• 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
• 20 κρεμμυδάκια για στιφάδο καθαρισμένα
• 6 μέτρια καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
• 2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο


Παρασκευή


Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 200ο C και αλείφουμε το ταψί που θα βάλουμε το κρέας με βούτυρο.

Αλατοπιπερώνουμε καλά το χοιρινό «Τσικάκης - Γιαννόπουλος α.ε.»(έχουμε ζητήσει από το χασάπη μας να μας το ετοιμάσει χοιρινή κόντρα άνευ οστού και λίπους, μονοκόμματη), το βάζουμε στο ταψί και το ψήνουμε για μισή ώρα.

Το περιχύνουμε με ένα μίγμα από το κρασί, τους κόκκους του πιπεριού τα δαφνόφυλλα και μία κουταλιά από το μέλι.

Γυρνάμε λίγο το κρέας και το ψήνουμε για άλλα 55 λεπτά.

Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε το κρέας να ξεκουραστεί.

Σουρώνουμε τη σάλτσα σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε το λεμόνι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 10-12 λεπτά μέχρι να δέσει.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε να βράσουν τα λαχανικά με το νερό, το υπόλοιπο μέλι, το βούτυρο και λίγο αλάτι.

Μαγειρεύουμε για 20 λεπτά περίπου μέχρι να εξατμιστεί το νερό και να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Κόβουμε σε φέτες το χοιρινό και σερβίρουμε με τα λαχανικά και τη σάλτσα του.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις