Υλικά

2 κ.σ. ελαιόλαδο Λακωνίας

1 κρεμμύδι

1 σκ. σκόρδο

2 κ.σ. μαϊντανό

2 κ.σ. θυμάρι

800 γρ. ντομάτα κονκασέ

αλάτι

πιπέρι

200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

12 λαζάνια Λακωνίας

100 γρ. φέτα Λαβιογάλ

200 γρ. τσένταρ, τριμμένο + 50 γρ. για το πασπάλισμα

50 γρ. ελιές, σε ροδέλες

300 γρ. κοτόπουλο «Φάρμα Παπαδόπουλου», ψημένο, ξεψαχνισμένο

Παρασκευή

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.

Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, και τα σοτάρουμε για 2 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά.

Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και το θυμάρι.

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τη ντομάτα κονκασέ, αλάτι, πιπέρι, τον μαϊντανό, το θυμάρι, και αφήνουμε να βράσουν για 3-4 λεπτά.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει.

Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.

Περιχύνουμε με μια κουτάλα λίγη από τη σάλτσα σε ένα πυρίμαχο ταψί 25x35 εκ. να καλυφθεί ελαφρά ο πάτος του.

Απλώνουμε 4 λαζάνια στον πάτο του ταψιού.

Πασπαλίζουμε με λίγη φέτα, λίγο τσένταρ τριμμένο, λίγες από τις ελιές και λίγο από το ψημένο κοτόπουλο.

Καλύπτουμε με λίγη από τη σάλτσα και από πάνω τοποθετούμε άλλα 4 λαζάνια.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.

Πασπαλίζουμε με το έξτρα τριμμένο τσένταρ.

Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στον φούρνο για 30 λεπτά.

Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για ακόμα 20 λεπτά μέχρι να λιώσει το τσένταρ και να χρυσαφίσει.

Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και το αφήνουμε για 20 λεπτά να κρυώσει ελαφρά.

Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, κόβουμε σε κομμάτια, και σερβίρουμε.

Πηγή: akispetretzikis.com

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις