Μερίδες 6-8. Χρόνος εκτέλεσης 4 - 5 ώρες

Υλικά

4 κιλά χοιρινό στήθος «Τσικάκης – Γιαννόπουλος»

αλάτι, πιπέρι, σκόρδο ( κατά τους Αμερικάνους SPG)

1 φλιτζάνι πετιμέζι

4 κρεμμύδια

3 κουταλιές της σούπας θυμάρι

8 σκελίδες σκόρδο ολόκληρο, αποφλοιωμένες

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο φύλλα

2-3 κουτάκια μπύρα

Παρασκευή

Προθερμάνετε το φούρνο στους 130 C

​Χαράζετε την μεριά του κρέατος που έχει το λίπος ανά 2-3 εκατοστά με ένα κοφτερό μαχαίρι.

Περάστε όλο το κομμάτι του κρέατος γύρω - γύρω με το πετιμέζι και μετά του κάνετε ένα ελαφρύ μασάζ με το μείγμα αλάτι, πιπέρι, σκόρδο.

Αναμειγνύεται και το θυμάρι με το δενδρολίβανο και περνάτε με το μείγμα όλο το κρέας.

Κόβετε τα κρεμμύδια σε χοντρές ροδέλες και τα στρώνετε στο ταψί σας.

Βάζετε το κρέας από πάνω με την πλευρά με το λίπος προς τα πάνω και ρίχνετε το υπόλοιπο πετιμέζι και την μπύρα μέσα στο ταψί.

Βάζετε το ταψί στον φούρνο και ψήνετε για 4 περίπου ώρες στους 130 C

Ανά μισή ώρα παίρνετε ζωμό από το ταψί και περιχύνετε το κρέας για να μην στεγνώσει.

Όταν τελειώσει το ψήσιμο αφαιρέστε το κρέας και αφήστε το για 10 λεπτά πριν να το κόψετε, σκεπασμένο καλά με αλουμινόχαρτο.

Σερβίρετε κομμένο σε λεπτές φέτες με συνοδεία από πατάτες ή πουρέ.

Εάν θέλετε μπορείτε να δέσετε και την σάλτσα από το ταψί μεταφέροντας σε μία κατσαρόλα με δύο τρεις κουταλιές κόρν φλάουερ σουρώνοντας ή πολτοποιώντας με ένα ραβδομπλέντερ τα κρεμμύδια.

Για ακόμα πιο γκουρμέ γεύση συνοδεύετε το χοιρινό σας με πουρέ από κάστανα ή με γλασαρισμένα ξερά φρούτα και ρύζι.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις