Σέσκουλα, πορτοκάλια κοτόπουλο και μουστάρδα συνθέτουν αυτήν την λαχταριστή χειμωνιάτικη συνταγή.

Υλικά

Μερίδες: 6

Για τη σάλτσα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κοτόπουλο με σέσκουλα και σάλτσα μουστάρδας, αρχικά κόβουμε τα κοτσάνια των χόρτων σε ψιλά φετάκια, περίπου 1 εκ. Τα φύλλα τα χοντροκόβουμε.
  2. Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο.
  3. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει όσο γίνεται από όλες τις πλευρές.
  4. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και το θυμάρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3 - 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  5. Σβήνουμε με το χυμό πορτοκαλιού, ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για περίπου 1 λεπτό και ρίχνουμε περίπου 500 ml ζεστό νερό.
  6. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο.
  7. Τότε, ρίχνουμε τα κοτσάνια από τα σέσκουλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5 - 7 λεπτά, με ξεσκέπαστη την κατσαρόλα.
  8. Προσθέτουμε και τα φύλλα από τα σέσκουλα και τα μαγειρεύουμε όλα μαζί για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να λιώσουν.
  9. Αποσύρουμε από τη φωτιά και με μια κουτάλα της σούπας βγάζουμε περίπου 1 ½ φλιτζ. τσαγιού από το ζουμί του φαγητού και το βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα.
  10. Προσθέτουμε στο σκεύος με το ζουμί όλα τα υλικά της σάλτσας και τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας με το σύρμα, για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
  11. Περιχύνουμε το κοτόπουλο με τα σέσκουλα, σείουμε την κατσαρόλα ώστε η σάλτσα να ενωθεί με το ζουμί του φαγητού και σερβίρουμε.

Πηγή: gastronomos.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις