Προετοιμασία: 0:05' Μαγείρεμα: 0:10'

Μερίδες: 4

Υλικά

3 κ.σ. χοντροκομμένα ανάμεικτα πιπέρια

2 σκ. Σκόρδο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

4 φέτες φιλέτο μοσχαρίσιο ή κόντρα (220-250 γραμ. τo καθένα) «Ι. Πριφτάκης»

1/3 φλ. κονιάκ

2 κ.σ. βούτυρο

1 φλ. κρέμα γάλακτος

1/2 φλ. ζωμό κρέατος (προαιρετικά)

Αλάτι

Παρασκευή

Οι λάτρεις του καλού κρέατος θα λατρέψουν αυτή τη συνταγή με εκλεκτό κρέας από το κρεοπωλείο Γιάννη Πριφτάκη στη Σπάρτη

Για το μοσχάρι φιλέτο στο τηγάνι,

Πασπαλίζουμε πρώτα τα φιλέτα από τη μία μεριά με τα σπασμένα πιπέρια πατώντας να μπουν καλά μέσα στο κρέας.

Σκεπάζουμε τα φιλέτα με μεμβράνη και τα αφήνουμε να σταθούν για 20΄.

Λαδώνουμε ένα τηγάνι με χοντρή βάση, κατά προτίμηση αντικολλητικό και το αφήνουμε να κάψει καλά, να καπνίσει.

Βάζουμε τα φιλέτα στο καυτό τηγάνι, με την πιπεράτη πλευρά στο τηγάνι και ψήνουμε ανάλογα με την προτίμησή μας.

Βγάζουμε το κρέας σε πιατέλα και σκεπάζουμε να διατηρηθεί ζεστό.

Ρίχνουμε το κονιάκ και το ανάβουμε να γίνει φλαμπέ, με προσοχή και όχι κάτω από τον απορροφητήρα γιατί είναι εύφλεκτος.

Αφήνουμε για 1΄να καεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το βούτυρο και τα υπόλοιπα πιπέρια.

Αφήνουμε σε δυνατή φωτιά να συμπυκνωθούν τα υγρά σε μια κουταλιά της σούπας, σχεδόν δηλαδή να στεγνώσει το τηγάνι.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το ζωμό κρέατος.

Αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πυκνώσει καλά.

Προσθέτουμε αλάτι.

Ξαναβάζουμε τα φιλέτα στο τηγάνι, αυτή τη φορά με την πιπεράτη πλευρά προς τα πάνω (να τη βλέπουμε).

Τα αφήνουμε για 20 δευτερόλεπτα, ίσα να ζεσταθεί το κρέας.

Σερβίρουμε αμέσως με λαχανικά και πατάτες.

Περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις