Υλικά

1 κιλό μοσχάρι, ελιά «Φάρμα Παπαδόπουλου»

2 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

1 κρεμμύδι

1 σκ. σκόρδο

1 κ.σ. θυμάρι

3 στικ κανέλα

2 φύλλα δάφνης

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

700 γρ. ντομάτες

100 γρ. πετιμέζι

500 γρ. νερό

Παρασκευή

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.

Κόβουμε το μοσχάρι «Φάρμα Παπαδόπουλου» σε κομμάτια 2-3εκ. και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε μέχρι το κρέας να πάρει χρώμα.

Κόβουμε τα κρεμμύδια σε χοντρά κομμάτια, το σκόρδο σε φέτες, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και σοτάρουμε. Προσθέτουμε το θυμάρι, τις κανέλες, τις δάφνες και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε τον πελτέ και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.

Κόβουμε τις ντομάτες σε κυβάκια, τις βάζουμε στην κατσαρόλα και στη συνέχεια σβήνουμε με το πετιμέζι.

Προσθέτουμε το νερό, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.

Καλύπτουμε με το καπάκι και αφήνουμε να σιγοβράσει σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά για 1 ½- 2 ώρες.

Για το σερβίρισμα

Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνουμε αλάτι και τις παπαρδέλες. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Σουρώνουμε και προσθέτουμε ελαιόλαδο.

Σερβίρουμε με μυζήθρα και ρίγανη.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις