Τα social media ευνοούν όταν δύο άνθρωποι βρίσκονται μακριά, καθώς κάνει την επικοινωνία τους πιο εύκολη και άμεση, ακόμα και με την ανταλλαγή εικόνων και βίντεο.

Ακόμα, μπορούν να ωφελήσουν στη δημιουργία μίας ουσιαστικής σχέσης, αρκεί να υπάρχει ειλικρίνεια και αμεσότητα και από τις δύο πλευρές. Βοηθάει επίσης στο να νιώθουν οι άνθρωποι πιο κοντά με τον άλλον, αρκεί να μην είναι ο κυριότερος τρόπος επικοινωνίας και αλληλεπίδρασής τους αυτός.

Είναι σημαντικό ακόμα κανείς να έχει την κρίση, ώστε να θέτει ορισμένα όρια σχετικά με τη χρήση και να μη ξεχνάμε πως σημασία έχει να τα αξιοποιούμε με τρόπο βοηθητικό και όχι καταχρηστικό.

Τα social media έχουν όμως και δυσκολίες. Η ανωνυμία μπορεί να κρύβει πολλές παγίδες, καθώς ουσιαστικά μαθαίνουμε όσα ο άλλος θέλει να παρουσιάσει και μπορεί αυτό να μην έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Η αλληλεπίδραση από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τείνουν να αντικαταστήσουν τους κλασικούς τρόπους επικοινωνίας των ανθρώπων, όπως το τηλέφωνο και τις προσωπικές συναντήσεις.

Μπορεί κανείς να «καλύψει» πολύ καλά ή να μη γίνουν εύκολα αναγνωρίσιμα κομμάτια του εαυτού του όταν μία γνωριμία ή μία επικοινωνία γίνεται κυρίως μέσα από τα social media.

Οι σχέσεις που δημιουργούνται ενδέχεται να έχουν έναν πιο επιφανειακό χαρακτήρα, καθώς δεν μοιράζονται ουσιαστική επαφή και στιγμές μαζί και με αυτό τον τρόπο λειτουργούν περισσότερο αποκομμένες από το πραγματικό συναίσθημα.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις