Αυτά τα αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια γαλοπούλας με απαλή κρέμα φέτας είναι η απάντηση στο burger food που τόσο έχει αγαπηθεί ανά τον κόσμο!

Μετά από αυτό το γευστικό ταξίδι, τα κλασικά μπιφτέκια μπορεί να αντικατασταθούν από τον κιμά γαλοπούλας και η κρέμα φέτας θα γίνει το αγαπημένο ντιπ του τραπεζιού.

Αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια γαλοπούλας με απαλή κρέμα φέτας

Υλικά για 10 περίπου μπιφτέκια (ανάλογα το μέγεθος):

  • 1 κιλό κιμά γαλοπούλας
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 1 κόκκινη και ώριμη ντομάτα
  • 1 αυγό
  • Μερικά κλωνάρια από φρέσκο βασιλικό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Ελαιόλαδο
  • 2 κ. σ. τριμμένη φρυγανιά
  • Αλάτι & πιπέρι

Για την κρέμα φέτας:

  • 250 γρ τρίμα φέτας
  • 250 γρ ανθότυρο
  • 150 γρ κρέμα γάλακτος σε πλήρη λιπαρά

Για το σερβίρισμα:

  • 3 - 3 μέτριες μελιτζάνες, μαύρες
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι & πιπέρι
  • Μερικά ντοματίνια

Παρασκευή και σερβίρισμα:

  • Σε μια μεγάλη λεκάνη αδειάζουμε τον κιμά γαλοπούλας και προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σκόρδο τριμμένο στο λεπτό του τρίφτη και την ώριμη ντομάτα τριμμένη
  • Ψιλοκόβουμε τα φυλλαράκια του φρέσκου βασιλικού και τα προσθέτουμε στη λεκάνη
  • Βάζουμε το αυγό, το ελαιόλαδο και την τριμμένη φρυγανιά
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ζυμώνουμε καλά
  • Αφήνουμε τον κιμά στο ψυγείο για μία ώρα ώστε να ποτιστεί το κρέας από τα μυρωδικά και να νοστιμίσει
  • Για το ψήσιμο είτε ψήνουμε σε ψησταριά ή φούρνο είτε σε σχαροτήγανο σε μέτρια φωτιά γυρίζοντας διαρκώς πλευρά στα μπιφτέκια
  • Παράλληλα ετοιμάζουμε την κρέμα φέτας. Λιώνουμε το τρίμα φέτας και το ανθότυρο σε μπλέντερ μαζί με τα 100 γρ κρέμα γάλακτος
  • Αδειάζουμε τα τυριά σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ή κατσαρολάκι με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια. Δε θέλουμε να βράσουν, μόνο να ζεσταθούν ώστε να λιώσουν και να δημιουργήσουν μια απαλή, λευκή, τυρένια κρέμα
  • Στο φούρνο ψήνουμε τις μελιτζάνες αφού τις έχουμε πρώτα καρυκεύσει και τις έχουμε ραντίσει με ελαιόλαδο
  • Όταν ψηθούν τα μπιφτέκια γαλοπούλας σερβίρουμε με την κρέμα φέτας (πρέπει να είναι ζεστή αλλιώς πήζει γι αυτό αν χρειαστεί, τη ζεσταίνουμε ξανά), τις ψητές μελιτζάνες και μερικά ντοματίνια
Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις