Υλικά

1 κιλό καλαμάρια φρέσκα «Ελαφόνησος», καθαρισμένα

1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική

αλάτι

πιπέρι

30 γρ. καλαμποκάλευρο

40 γρ. σιμιγδάλι

150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

20 γρ. κορν φλάουρ

600 γρ. ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα αγιολί

1-2 κ.σ. ελαιόλαδο

1/2 σκ. σκόρδο

αλάτι

πιπέρι

1/4 κ.γ. κρόκο Κοζάνης (σαφράν)

1 πιπεριά τσίλι

1 κ.σ. σπιτική μαγιονέζα

χυμό λάιμ, από 1/2 λάιμ

Για το σερβίρισμα

1 πρέζα μπούκοβο

1 λεμόνι, σε φέτες

μυρωδικά, φρέσκα

πάπρικα

Παρασκευή

Κόβουμε τα καλαμάρια, από την Ψαραγορά «Ελαφόνησος» στη Σπάρτη, σε ροδέλες και τα βάζουμε σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.

Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι με το σπορέλαιο σε δυνατή φωτιά.

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το σιμιγδάλι, το καλαμποκάλευρο, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Παίρνουμε μία μία τις ροδέλες από το καλαμάρι και τις βάζουμε στο αλεύρι. Στη συνέχεια τις βάζουμε γρήγορα σε ένα μπολ με νερό και ξανά στο αλεύρι. Με αυτόν τον τρόπο θα γίνουν πολύ τραγανές.

Βάζουμε τις ροδέλες σε δόσεις στο καυτό λάδι και τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά. Αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Για τη σάλτσα

Σε ένα γουδί βάζουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί το σκόρδο και γίνει πάστα.

Προσθέτουμε τον χυμό λάιμ, την πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη, το σαφράν, τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε καλά.

Σερβίρουμε με μπούκοβο, φέτες λάιμ, φρέσκα μυρωδικά και πάπρικα.

Ψαραγορά Σπάρτης «Ελαφόνησος» Αγησιλάου και Βρασίδου 85 στη Λαϊκή Αγορά.

Τηλ. 27310 72408

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις