Υλικά

2 κομμάτια ψαρονέφρι «Τσικάκης - Γιαννόπουλος»

500 γρ λευκά μανιτάρια

100 ml λευκό ξηρό κρασί

2 σκελίδες σκόρδο

1 ξερό κρεμμύδι

1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι

1 χούφτα μαϊντανό

3-4 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

Παρασκευή

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε φέτες ή στα τέσσερα αν είναι σχετικά μικρά.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και πολτοποιούμε τις σκελίδες του σκόρδου.

Πλένουμε το μαϊντανό, τον στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τον ψιλοκόβουμε.

Ζεσταίνουμε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία ένα τηγάνι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε καλά τα δύο κομμάτια ψαρονέφρι μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τους τις πλευρές.

Το ψαρονέφρι «Τσικάκης - Γιαννόπουλος» το μαγειρεύουμε ολόκληρο για να μείνει ζουμερό και να μη στεγνώσει.

Προσθέτουμε στο τηγάνι με το ψαρονέφρι τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρουμε για 3 λεπτά.

Σβήνουμε το χοιρινό φιλέτο με το κρασί, περιμένουμε 2 λεπτά και προσθέτουμε το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.

Ανακατεύουμε ελαφρά και σιγομαγειρεύουμε το ψαρονέφρι με κλειστό καπάκι για 15 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.

Στο τέλος προσθέτουμε στο ψαρονέφρι με μανιτάρια τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις