Υλικά

1 1/2 κιλό γλυκοπατάτες

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι

2 σκ. σκόρδο

200 γρ. δαμάσκηνα, αποξηραμένα

1 1/2 κιλό αρνί, μπούτι, σε μερίδες από το Κρεοπωλείο Γιάννη Πριφτάκη

50 γρ. κρασί κόκκινο

1 κ.γ. κόλιανδρο, σε σκόνη

ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι

χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι

1 κ.σ. μέλι

400 γρ. ντομάτα κονκασέ

500 γρ. νερό

1 κ.σ. δεντρολίβανο

1-2 κ.σ. ζωμό κοτόπουλου σε βαζάκι

Για το σερβίρισμα

δεντρολίβανο

ρίγανη

ελαιόλαδο

Παρασκευή

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα μαντεμένια σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.

Καθαρίσουμε τις γλυκοπατάτες, τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια 3-4 εκ. και τις βάζουμε στην κατσαρόλα.

Κόβουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα σε φέτες και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Σοτάρουμε 2-3 λεπτά να πάρουν χρώμα.

Προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και ανακατεύουμε.

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.

Βάζουμε τα κομμάτια από το αρνί «Πριφτάκης» και σοτάρουμε 2-3 λεπτά και από τις δύο πλευρές για να πάρουν χρώμα.

Σβήνουμε με το κρασί, ανακατεύουμε και μεταφέρουμε στην κατσαρόλα.

Βάζουμε τον κόλιανδρο, το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι, το μέλι, τη ντομάτα, το νερό, το δεντρολίβανο, τον ζωμό και ανακατεύουμε.

Καλύπτουμε με το καπάκι και ψήνουμε 2- 2 ½ ώρες.

Σερβίρουμε με δεντρολίβανο, ρίγανη, ελαιόλαδο.

Κρεοπωλείο – Οπωροπωλείο Ιωάννης Πριφτάκης – Σπάρτη, Βορείου Ηπείρου 14.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις