ΚΟΣΜΟΣ. Από τον Δεκέμβριο του 2012 έως σήμερα, το μόνο που κάνει ο Τομ Γκροντ είναι να… ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο. Μέσα σε αυτά τα περίπου 10 χρόνια, έχει επισκεφτεί περίπου 130 διαφορετικές χώρες του πλανήτη, ανάμεσα στις οποίες και οι Συρία, Ιορδανία, Κολομβία, Μπουρκίνα Φάσο κ.α.

Ο Ολλανδός, ο οποίος βγάζει τα προς το ζην μέσω του διαδικτύου και των social media, περιγράφει τον εαυτό του ως νομά, ενώ ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να επιστρέψει στην προηγούμενη ζωή του, στην οποία εργαζόταν για την ολλανδική κυβέρνηση.

Προτού ξεκινήσει αυτό το μακρύ και συναρπαστικό ταξίδι, ο ίδιος είχε εξοικονομήσει αρκετά χρήματα, προκειμένου να ταξιδεύει διαρκώς για τα πρώτα τρία χρόνια. Είχε μάλιστα, θέσει ως ανώτατο όριο δαπάνης τα 30 δολάρια ανά ημέρα.

«Οι άνθρωποι θεωρούν ότι προέρχομαι από πλούσια οικογένεια. Ναι είμαι προνομιούχος. Έχω ένα πραγματικά καλό διαβατήριο, επειδή είμαι από την Ολλανδία» δηλώνει ο νεαρός, μιλώντας στο CNN. «Μάζεψα πολλά χρήματα πριν ξεκινήσω. Επίσης, έβαλα στον εαυτό μου όρια, τηρώντας έναν συγκεκριμένο προϋπολογισμό. Γι’ αυτό τον λόγο έχω καταφέρει να βρίσκομαι στους δρόμους τόσα πολλά χρόνια».

Η φήμη που σταδιακά απέκτησε στα social media (έχει το ψευδώνυμο Traveltomton), του επέτρεψε να παρατείνει επί μακρόν αυτή την τόσο ενδιαφέρουσα περιπλάνηση στον πλανήτη. Γράφοντας και ποστάροντας διάφορα πράγματα για τις εμπειρίες που έχει συλλέξει, καταφέρνει να βρει επαρκείς πηγές χρημάτων.

Ο Γκροντ άνοιξε έναν λογαριασμό στο Instagram το 2014. Σήμερα έχει περίπου 208.000 followers, ένα πολύ δυναμικό κοινό. Αυτό παράλληλα, του άνοιξε τις πόρτες για τη δωρεάν διαμονή σε διάφορα ξενοδοχεία, τα οποία ως αντάλλαγμα ζητούσαν μια θετική ανάρτηση στα social media.

Ωστόσο, όλα αυτό τον ανάγκασε να κάνει ένα lifestyle, το οποίο δεν του άρεσε. Έτσι, το 2016 άνοιξε ένα blοg, το www.traveltomtom.net, στο οποίο καταγράφει τις εμπειρίες του. Μ’ αυτό τον τρόπο, έχει καταφέρει να χρηματοδοτεί τα ταξίδια του, μέσω των εσόδων από τις επισκέψεις των αναγνωστών.

Παρ’ όλα αυτά, εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τα social media, όπως το Instagram και το TikTok, όπου συνδυαστικά έχει 300.000 ακόλουθους. «To blog είναι το μυστικό του να είμαι νομάς πλήρους απασχόλησης. Είμαι πολύ χαρούμενος. Θέλω να εξερευνήσω διάφορα μέρη, να συναντήσω ντόπιους ανθρώπους και να δω τη ζωή που έχουν» επισημαίνει ο Ολλανδός ταξιδιώτης, καλώντας κι άλλους να ακολουθήσουν το παράδειγμά του.

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, παιδί και εξωτερικοί χώροι

Πηγή: newmoney.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις