ΕΛΛΑΔΑ. Η βρετανική εφημερίδα Guardian έχει πολλάκις τιμήσει τη χώρα μας με εκτενή αφιερώματα που παρουσιάζουν προορισμούς για αξέχαστες διακοπές στην Ελλάδα. Αυτή τη φορά, σε πρόσφατο άρθρο του, ο Guardian προτείνει στους αναγνώστες του πανέμορφα ελληνικά νησιά τα οποία δεν είναι τόσο γνωστά όσο η Σαντορίνη και η Μύκονος, αλλά και μέρη της ηπειρωτικής Ελλάδας που προσφέρονται για ήρεμες διακοπές πέρα από τα συνηθισμένα.

Η βρετανική εφημερίδα καλεί τους ταξιδιώτες να ανακαλύψουν φέτος το καλοκαίρι 6 προορισμούς «κρυφά διαμάντια» της Ελλάδας, για να απολαύσουν τον ήλιο, τη θάλασσα ή το βουνό μακριά από τις ορδές τουριστών. Προτείνει Αλόννησο, Κύθνο, Αστυπάλαια, Γιάλοβα, Ιωάννινα, και Άθω Χαλκιδικής

Γιάλοβα, Μεσσηνία

Με την ξακουστή παραλία Βοϊδοκοιλιά σε απόσταση αναπνοής και τα δεκάδες μνημεία γύρω γύρω, από τα Ανάκτορα του Νέστορα μέχρι το Παλιόκαστρο και το Νιόκαστρο της Πύλου, αυτό το χωριό στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο, λίγα χιλιόμετρα νότια του Costa Navarino, αποτελεί πόλο έλξης επισκεπτών που το χρησιμοποιούν ως βάση για τις διακοπές και τις εξορμήσεις τους στη Μεσσηνία. Η λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας είναι ένας εξαιρετικής ομορφιάς βιότοπος που αποτελεί κύριο αποδημητικό σταθμό των πουλιών στο ταξίδι τους από και προς την Αφρική. Πρόκειται επίσης για τη μοναδική περιοχή της Ευρώπης όπου ζει ο σπάνιος αφρικανικός χαμαιλέοντας, που κινδυνεύει από εξαφάνιση.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις