Υλικά

1 1/2 κιλό κατσίκι μπούτι «Πριφτάκης» με το κόκαλο

1 κιλό πατάτες κανονικές

4-5 κλωνάρια δεντρολίβανο

4 σκελίδες σκόρδο

50 γραμμάρια ελαιόλαδο

25 γραμμάρια αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο

1 πρέζα μπούκοβο

1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

1 λεμόνι (ξύσμα και χυμό)

Ντοματίνια

1 κουταλιά της σούπας ρίγανη

1 κουταλιά της σούπας μέλι

50 γραμμάρια βούτυρο

Παρασκευή

Αρχικά, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα. Κόβουμε το κατσίκι «Πριφτάκης» σε κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Σ' ένα άλλο μπολ, βάζουμε τις κομμένες πατάτες.

Σ' ένα μπλέντερ βάζουμε το δεντρολίβανο, τα σκόρδα, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, το μπούκοβο, την κανέλα, τον χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι, τη ρίγανη, το μέλι και τα χτυπάμε καλά.

Απλώνουμε τη μισή μαρινάδα στο μπολ με τις πατάτες και την άλλη μισή στο μπολ με το κατσίκι. Απλώνουμε τις πατάτες σε λαδόκολλα και από πάνω τοποθετούμε το κατσικάκι μας. Ρίχνουμε το βούτυρο αφού το έχουμε κόψει σε κομμάτια και τυλίγουμε με τη λαδόκολλα και με αλουμινόχαρτο.

Τοποθετούμε σε ταψί με σχάρα και ψήνουμε για 3 ½ ώρες. Ξεσκεπάζουμε, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 200 και ψήνουμε για επιπλέον 30 λεπτά. Κόβουμε τα ντοματίνια και σερβίρουμε.

Κρεοπωλείο – Οπωροπωλείο Ιωάννης Πριφτάκης – Σπάρτη, Βορείου Ηπείρου 14.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις