Υλικά

  • 800 γρ. - 1 κιλό κρέας, χοιρινό μπούτι (χωρίς το κόκαλο), «Τσικάκης – Γιαννόπουλος» κομμένο στη μέση σαν σάντουιτς
  • μουστάρδα
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • κεφαλοτύρι κομμένο σε κομμάτια

Παρασκευή

Αλατοπιπερώνουμε το κρέας «Τσικάκης - Γιαννόπουλος», με προσοχή γιατί θα βάλουμε και το κεφαλοτύρι.

Ανακατεύουμε τη μουστάρδα με το σκόρδο, και αλείφουμε με το μείγμα το εσωτερικό του κρέατος.

Απλώνουμε στο εσωτερικό και το κεφαλοτύρι.

Δένουμε το κρέας με σπάγκο, αλείφουμε και το εξωτερικό του κρέατος με την υπόλοιπη μουστάρδα και το τοποθετούμε σε ταψί ή σε γάστρα με αρκετό νερό, που συνεχώς ανανεώνουμε κατά το ψήσιμο.

Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο ή με το καπάκι της γάστρας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για ώρες, ανάλογα με το πόσα κιλά είναι το κρέας (1 ώρα για κάθε κιλό κρέατος ).

Λίγο πριν το σβήσουμε, ξεσκεπάζουμε για να ροδίσει καλά.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις