Υλικά

1 κιλό χοιρινό «Τσικάκης – Γιαννόπουλος» ψαχνό, ωμοπλάτη, κομμένο σε φέτες ή τετράγωνα κομμάτια

4 κ.σ. αλεύρι

1 ποτήρι κρασιού, λευκό ξηρό κρασί

1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 1/2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα

Ρίγανη ή θυμάρι

Χυμός λεμονιού (1 ή 2 λεμόνια σύμφωνα με τη προτιμήσεις σας)

Αλάτι – Πιπέρι

Ελαιόλαδο

Μια μικρή καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)

Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό για γαρνίρισμα

Παρασκευή

Κόβετε το χοιρινό «Τσικα΄κης – Γιαννόπουλος» σε φετάκια ή κομματάκια και το πασπαλίζετε με το αλεύρι. Ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρετε το κρέας με το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει καλά.

Σβήνετε το κρέας με το κρασί, προσθέτετε 1 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό και μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτετε αλάτι, τη μουστάρδα, την πιπερίτσα (προαιρετικά), ανακατεύετε και σκεπάζετε τη κατσαρόλα. Χαμηλώνετε τη θεμοκρασία σε μέτρια και σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσει το κρέας και μείνει με το λάδι του.

Δέκα λεπτά πριν κατεβάσετε το φαγητό από τη φωτιά προσθέστε το λεμόνι και τη ρίγανη ή το θυμάρι. Το σερβίρετε πασπαλισμένο με το φρέσκο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Το χοιρινό κρασάτο σερβίρεται με πολλά συνοδευτικά όπως πατάτες τηγανιτές, πουρέ, ρύζι.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις