Υλικά

1 κιλό μοσχάρι ελιά «Πριφτάκης» χωρίς κόκαλο κομμένο σε μπουκιές

3 κουτ.γλυκ. αλάτι

1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο

4 φλιτζάνια ζωμό βοδινού ή μοσχάρι

2 φλιτζάνια νερό

1 φλιτζάνι μαύρη μπύρα

1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί

1 1/2 κουτ. σουπ. πελτέ ντομάτας

1 κουτ. σουπ. ζάχαρη

1 κουτ.γλυκ. θυμάρι ψιλοκομμένο

2 φύλλα δάφνης

2 κουτ. σουπ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 φλιτζάνια καρότα σε ροδέλες

1 κουτ.γλυκ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι

2 κουτ. σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

Παρασκευή

Αλατίζετε καλά το κρέας «Πριφτάκης». Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρέας μέχρι να πάρει ομοιόμορφο χρώμα από όλες τις πλευρές.

Προσθέτετε το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για ακόμα 1 λεπτά. σβήνετε με το κρασί και την μπύρα, αφήνετε 2 – 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτετε το ζωμό βοδινού, το νερό, τον πελτέ ντομάτας, τη ζάχαρη, το θυμάρι, και τη δάφνη και ανακατεύετε. Αφήνετε το φαγητό να πάρει μια βράση, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και σιγομαγειρεύετε για 1 ώρα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Σε μια άλλη κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο, σε μέτρια θερμοκρασία και σοτάρετε το κρεμμύδια και τα καρότα ανακατεύονται συνεχώς για περίπου 15 λεπτά.

Μόλις το κρέας έχει βράσει για 1 ώρα προσθέτετε τα σοταρισμένα λαχανικά, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και 2 κ.γ. αλάτι. Σιγοβράζετε χωρίς να σκεπάσετε την κατσαρόλα μέχρι τα λαχανικά και το κρέας να μαλακώσουν πάρα πολύ, περίπου 40 λεπτά. αφαιρείτε τα φύλλα δάφνης πασπαλίζετε με τον μαϊντανό και σερβίρετε.

Μπορείτε να προσθέσετε και λίγες πατάτες κομμένες σε μικρούς κύβους.

Κρεοπωλείο – Οπωροπωλείο Ιωάννης Πριφτάκης – Σπάρτη, Βορείου Ηπείρου 14.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις