ΚΟΣΜΟΣ. Οκτώ ευρωπαϊκές πόλεις βρίσκονται στη «χρυσή δεκάδα» των πόλεων σε ολόκληρο τον κόσμο, οι οποίες προσφέρουν την καλύτερη ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

Η λίστα προέκυψε από ανάλυση της εταιρείας Kisi, η οποία έλαβε υπ’ όψιν μία σειρά παραγόντων, όπως η ασφάλεια, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ο αριθμός των διαθέσιμων θέσεων εργασίας εξ αποστάσεως και το διαθέσιμο διάστημα γονικής άδειας μετ’ αποδοχών. Επίσης, έλαβε υπ’ όψιν την διαθεσιμότητα δημόσιων εξωτερικών χώρων, την ποιότητα του αέρα και τον πληθωρισμό.

Με βάση αυτούς τους παράγοντες, οι δέκα κορυφαίες πόλεις του κόσμου για την καλύτερη ισορροπία επαγγελματικής και εργασιακής ζωής είναι:

10. Μόναχο, Γερμανία
09. Στουτγκάρδη, Γερμανία
08. Σίδνεϊ, Αυστραλία
07. Οττάβα, Καναδάς
06. Γενεύη, Ελβετία
05. Κοπεγχάγη, Δανία
04. Ζυρίχη, Ελβετία
03. Ελσίνκι, Φινλανδία
02. Βέρνη, Ελβετία
1. Όσλο, Νορβηγία

Σχεδόν το ένα τρίτο των πόλεων στις κορυφαίες 30 της λίστας βρίσκονται στη Γερμανία. Για την πρώτη της λίστας, το Όσλο, προκύπτει από τα στοιχεία της Kisi ότι οι εργαζόμενοι παίρνουν κατά μέσον όρο 25 ημέρες διακοπών το χρόνο και 707 ημέρες γονικής άδειας μετ’ αποδοχών. Επίσης, η πόλη πήρε υψηλή βαθμολογία όσον αφορά τις δυνατότητες τηλεργασίας, την ποιότητα και την πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και τον ποιότητα του αέρα.

Οι παράγοντες που ελήφθησαν υπ’ όψιν για την διαμόρφωση της δεκάδας ήταν στοιχεία που αναρριχήθηκαν υψηλά στην λίστα προτεραιοτήτων των εργαζομένων από την επέλαση της πανδημίας. Τα τελευταία δύο χρόνια εξάλλου έχουν έρθει στο προσκήνιο τα θέματα της ψυχικής υγείας και η σημασία της ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις