Υλικά

12 αγκινάρες, φρέσκες, καθαρισµένες

1 κιλό πατατούλες baby ή µεγαλύτερες, κοµµένες κυδωνάτες

2 φινόκιο (μαραθόριζα) καθαρισµένα, σε φέτες

5 κρεµµυδάκια φρέσκα, χοντροκοµµένα

2 κιλά κατσικάκι «Φάρμα Παπαδόπουλου» από σπάλα και χέρι, σε µεγάλες µερίδες

150 ml ε.π. ελαιόλαδο

1 µατσάκι µάραθο, ψιλοκοµµένο

250 ml λευκό ξηρό κρασί

500 ml ζωµό λαχανικών, φρέσκο ή ψυγείου

χυµό από 2 λεµόνια

αλάτι, µαύρο πιπέρι

Παρασκευή

Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Σε ένα µεγάλο µπολ βάζουµε τις αγκινάρες, τις πατάτες, το φινόκιο και τα κρεµµυδάκια. Αλατοπιπερώνουµε και ραντίζουµε µε τον µισό χυµό λεµονιού και το µισό ελαιόλαδο. Μεταφέρουμε τα λαχανικά σε ένα ταψί. Βάζουµε στο ίδιο µπολ τις µερίδες του κρέατος, αλατοπιπερώνουµε καλά και ραντίζουµε µε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τον χυµό λεµονιού.

Απλώνουµε το κρέας «Φάρμα Παπαδόπουλου» επάνω από τα λαχανικά, πασπαλίζουµε µε τον µάραθο και ρίχνουµε στο ταψί τον ζωµό λαχανικών και το κρασί στο πλάι, όχι πάνω στο κρέας ή στις πατάτες. Καλύπτουµε µε λαδόκολλες και σφραγίζουµε µε αλουµινόχαρτο.

Ψήνουµε το κατσικάκι για 2 ώρες ή µέχρι να µαλακώσουν καλά το κρέας και οι πατάτες. Προς το τέλος του ψησίµατος αφαιρούµε το αλουµινόχαρτο και τις λαδόκολλες για να πάρουν χρώµα το κρέας και οι πατάτες.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις