ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Δεν είναι τυχαίο που η Πελοπόννησος, είναι ένας από τους δημοφιλέστερους καλοκαιρινούς προορισμούς της ηπειρωτικής Ελλάδας. Ωστόσο, πέρα από τις πολυφημισμένες παραλίες, όπως ο Σίμος και η Βοϊδοκοιλιά, η Πελοπόννησος κρύβει ακόμα πολλούς θησαυρούς που μόνο οι ντόπιοι γνωρίζουν.

paralia-ampelo-mani.jpg
Παραλία Αμπελός. Φωτογραφία: Ιωάννης Λαγοδήμος

#Η Άμπελος: Μία από τις ομορφότερες παραλίες της Μάνης, κοντά στον Άγιο Κυπριανό, με τα πιο εντυπωσιακά γαλαζοπράσινα νερά, ακόμα καλύτερα και από αυτά που όλοι γνωρίζουν στο Λιμένι. Δεν έχει αμμουδιά, αντιθέτως έχει λευκά βότσαλα, ενώ ακόμα, δεν είναι οργανωμένη παραλία.

paralia-kapoi-manis.jpg
Παραλία Κάποι

#Οι Κάποι: Συνεχίζουμε στη Μάνη. Πολύ μικρός οικισμός λίγο πρίν συναντήσουμε την Βάθεια, που τα λίγα σπίτια του ατενίζουν τον Μεσσηνιακό κόλπο και την νοτιοδυτική πλευρά της Μέσα (Αποσκιαδερής) Μάνης. Σας παρουσιάσουμε μία μυστική θα έλεγε κανείς παραλία, όπου τα νερά της είναι τόσο διάφανα που μοιάζουν με πισίνα. Είναι πολλοί λίγοι αυτοί που την γνωρίζουν και την επισκέπτονται, εγγυώντας έτσι την απόλυτη ησυχία, πλάι στο κύμα. Επίσης, και σε αυτή την παραλία θα συναντήσετε βότσαλα. Ακόμα για τους λάτρεις των βουτιών, υπάρχει ένας μεγάλος βράχος, η Γαϊδουρόπετρα. Ωστόσο, θα χρειαστεί να περπατήσετε λιγάκι για να φτάσετε στην παραλία, σε ένα βατό μονοπάτι.

pavlopetri-1.jpg
Παυλοπέτρι

#Το Παυλοπέτρι: Ένας επίγειος παράδεισος απέναντι από την Ελαφόνησο! Τα ίδια διάφανα νερά της Ελαφονήσου θα συναντήσετε και στο Παυλοπέτρι, με την λευκή αυτή πούδρα για άμμο! Το εντυπωσιακό όμως δεν είναι μόνο τα νερά της και η παραλία της, αλλά η βυθισμένη πολιτεία που θα δείτε καθώς κολυμπάτε. Πρόκειται για την αρχαιότερη βυθισμένη πολιτεία -από την εποχή του Ομήρου- σε ολόκληρο τον πλανήτη! Ένα εκπληκτικό ντοκιμαντέρ για την ανάδειξή του έχει κάνει το BBC, το οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε στο:

image007.jpg
'Άγιος Φωκάς

# Ο Άγιος Φωκάς: Βρίσκεται μόλις λίγα χιλιόμετρα από την Μονεμβασιά, ενώ είναι μία ιδιαίτερα μικρή, αλλά και αμμουδερή παραλία, επιβεβαιώνοντας την εξαίρεση του κανόνα, καθώς οι γύρω παραλίες της περιοχής είναι βοτσαλωτές. Επίσης, θα δείτε το λευκό εκκλησάκι, χτισμένο πάνω στο ομώνυμο «νησί», το οποίο συνδέεται με μία μικρή γέφυρα από τη στεριά.

image009.jpg
Η Χρυσή Ακτή στα Λουτρά Κυλλήνης

#Τα Λουτρά της Κυλλήνης: Μία από τις πιο εντυπωσιακές – απέραντες παραλίες του νομού Ηλείας, η οποία απέχει περίπου 3,5 χιλιόμετρα από το Κάστρο. Ο συνδυασμός της χρυσής αμμουδιάς που διαθέτει με τα γαλαζοπράσινα νερά της θα σας μαγέψουν!

mylokoph-loytraki.jpg
Παραλία Μυλοκοπή

#Η Μυλοκοπή: Η πρόσβαση στην παραλία της Μυλοκοπής είναι ιδιαίτερα δύσκολη, δηλαδή θα χρειαστείτε όχημα 4x4, διαφορετικά θα χρειαστεί να περπατήσετε περίπου 3 χιλιόμετρα χωματόδρομου, τα οποία κατά την επιστροφή σας, θα είναι ανηφορικά. Παρ΄ όλα αυτά πρόκειται για τις ομορφότερες παραλίες του Κορινθιακού. Δεν είναι οργανωμένη και ο κοντινότερος οικισμός είναι αυτός της Περαχώρας σε απόσταση 20 λεπτών με το αυτοκίνητο κοντά στο Λουτράκι. Περιτριγυρίζεται από ένα μοναδικό πευκόδασος που φτάνει σχεδόν στην ακτή, δίνοντας ένα σμαραγδένιο χρώμα στα νερά της.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις