ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Το Τριήμερο έχει έρθει! Είναι η πρώτη καλοκαιρινή ανάσα μετά από δύο χρόνια εγκλεισμού και όλοι περιμένουν με λαχτάρα, μια μικρή απόδραση! Είναι γεγονός ότι, η ακρίβεια, η βενζίνη και η ενέργεια που είναι στα ύψη, προβληματίζουν τους περισσότερους. Όμως, είμαστε εδώ για να σας προσφέρουμε 5 εναλλακτικούς και οικονομικούς τρόπους για να περάσετε ένα υπέροχο τριήμερο με την οικογένειά σας και τους φίλους σας!

Μία από τις καλύτερες ιδέες, είναι το Κάμπινγκ! Το κάμπινγκ είναι μια υπέροχη εμπειρία σχεδόν για όλους! Οι άνθρωποι έρχονται πιο κοντά στη φύση, ανακαλύπτουν τον εαυτό τους, με τρόπο που δεν είναι εφικτός στην ρουτίνα της καθημερινότητας. Στο νομό Λακωνίας μπορεί κανείς να βρει ονειρεμένες τοποθεσίες για οργανωμένο, αλλά και ελεύθερο κάμπινγκ. Κάποια από τα δημοφιλέστερα σημεία κατασκηνωτών είναι η Ελαφόνησος, το Γύθειο, η Αρεόπολη, το Λιμένι, και ο Μυστράς. (Σε επόμενη αναφορά μας κάμπινγκ από την Πελοπόννησο). Φυσικά, αν είναι η πρώτη σας φορά σε κάμπινγκ, μπορείτε να δείτε εδώ συμβουλές που θα σας φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες!

Για όσους αγαπούν την περιπλάνηση στη φύση, μία εξαιρετική ιδέα είναι η Πεζοπορία! Απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, ενώ διαθέτει πληθώρα επιλογών εξερεύνησης, από τη πεζοπορία στο βουνό, μέχρι τη θάλασσα, τα ποτάμια, την εξερεύνηση στις πόλεις και τα νησιά μας. Η Πελοπόννησος έχει τεράστια φυσική ομορφιά, ενώ μπορείτε να βρείτε από εύκολες διαδρομές. Ενδεικτικά κάποια από τα ομορφότερα μονοπάτια που μπορείτε να ακολουθήσετε με την παρέα σας είναι το Δάσος της Σκιρίτιδας, στην Αρκαδία, το μονοπάτι της Περσεφόνης, στην Αργολίδα, ο Άλικος Αμπελώνας της Νεμέας, το Αρκουδόρεμα, στο Μαίναλο, το Φαράγγι του Κάστορα, στον Ταΰγετο, το «Ράσο του Μοναχού», στον Πάρνωνα κ.α.

Επίσης, ένας ξεχωριστός τρόπος με λίγη δόση αδρεναλίνης, είναι το RoadTrip με Μηχανή! Πρόκειται, για έναν ιδιαίτερα οικονομικό τρόπο μικρών αποδράσεων, ενώ η εμπειρία που σας προσφέρει είναι μοναδική! Το αίσθημα ελευθερίας, η σκέψη της επίσκεψης και εξερεύνησης μια άγνωστης περιοχής, η γνωριμία με τους ντόπιους από κοντά, το αίσθημα της παγωνιάς και του ήλιου που καίει το πρόσωπό σας, αλλά και η δύναμη του ανέμου που παλεύει με εσάς, είναι κάποιοι από τους λόγους που ενθαρρύνουν κάθε άνθρωπο να ζήσει μία νέα περιπέτεια, με όλες τις αισθήσεις του στο κόκκινο! Λατρεμένοι προορισμοί είναι τα Κύθηρα, που βρίσκονται απέναντι από την Νεάπολη Λακωνίας, η Λίμνη Τσιβλού και τα Καλάβρυτα, στην Αχαΐα, η Λίμνη Λάδωνα στην Αρκαδία, η Μονεμβασιά στην Λακωνία, και φυσικά η Μάνη κ.α. Μία σημαντική συμβουλή για εσάς που θα σας κεντρίσει το ενδιαφέρον αυτή η ιδέα, είναι ότι θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς οι περισσότεροι –αν όχι όλοι– δρόμοι που θα πρέπει να ακολουθήσετε για να φτάσετε τον προορισμό σας είναι επαρχιακοί.

Ακόμα, για όλους εσάς που προτιμάτε να καθίσετε σπίτι για να ξεκουραστείτε και να ανανεωθείτε, σας έχουμε δύο υπέροχες ιδέες!

Είναι λογικό μετά τα δύο χρόνια της πανδημίας, να έχετε ξεχάσει τις συγκεντρώσεις Φίλων και Οικογένειας στο σπίτι σας! Δείτε αυτό το τριήμερο σαν ευκαιρία, να βρεθείτε ξανά όλοι μαζί και να απολαύσετε την παρέα σας, που τόσο πολύ έχετε στερηθεί! Μπορείτε να οργανώσετε ένα μπάρμπεκιου, να παρακολουθήσετε όλοι μαζί μία ταινία, να φτιάξετε τα αγαπημένα σας κοκτέιλ, αλλά και να παίξετε διάφορα παιχνίδια που θα σας προσφέρουν απίστευτες στιγμές γέλιου, δημιουργώντας έτσι μοναδικές αναμνήσεις!

Τέλος, αν έχετε παραμελήσει τον εαυτό σας με τις αμέτρητες δουλειές της ρουτίνας, αυτό το τριήμερο είναι ιδανικό για να ανανεωθείτε. Μπορείτε να οργανώσετε ένα beauté στο σπίτι με φυσικά προϊόντα, για την περιποίηση που σας αξίζει! Ένας άλλος τρόπoς ανανέωσης είναι η ενασχόλησή σας με δραστηριότητες – χόμπι που αγαπάτε! Θα χαλαρώσετε, θα γεμίσετε τις μπαταρίες σας και θα είστε έτοιμοι να επιστρέψετε στην καθημερινότητά σας!

Ό,τι και αν αποφασίσετε από τα παραπάνω, σημασία έχει να περάσετε καλά και να ευχαριστηθείτε οτιδήποτε και αν κάνετε τελικά! Η Notospress σάς εύχεται Καλό Τριήμερο σε Όλους!

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις