Υλικά

1 κιλό λεπτές φέτες χοιρινή πανσέτα «Τσικάκης - Γιαννόπουλος»

Για τη μαρινάδα

2 κ.σ ελαιόλαδο

1 κ.σ μουστάρδα

2 κ.σ βαλσαμικό ξύδι (ή ξύδι από κόκκινο κρασί)

1 σκελίδα σκόρδο σπασμένη

1 κ.γλ μέλι

λίγο φρέσκο θυμάρι λίγη ρίγανη

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τα ψητά λαχανικά

2 μελιτζάνες τσακώνικες

2 μεγάλα κρεμμύδια άνυδρα κόκκινα

3 πιπεριές χρωματιστές

6 ασπρομανίταρα μεγάλα (ή 3 πόρτο μπέλο)

λίγα σπαράγγια καταπράσινα

Dressing για ψητά λαχανικά

2 κ.σ ελαιόλαδο

1 κ.σ μπαλσάμικο

1/2 κ.γλ θυμάρι

1/2 κ.γλ ρίγανη

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Παρασκευή

Ξεκινάμε τη συνταγή φτιάχνοντας πρώτα τη μαρινάδα για το κρέας.

Σε ένα μπολ, βάζουμε το ελαιόλαδο, το ξύδι, το μέλι, το σκόρδο, τη μουστάρδα, τη ρίγανη το θυμάρι και αλατοπίπερο.Τα χτυπάμε με ένα πιρούνι να ενωθούν.

Αλείφουμε κάθε φέτα γύρω γύρω με τη μαρινάδα.

Τοποθετούμε σε ένα σκεύος το κρέας Τσικάκης - Γιαννόπουλος, κοντά το ένα κομμάτι στο άλλο και ρίχνουμε όση μαρινάδα περισσεύει από πάνω.

Σκεπάζουμε καλά και τα αφήνουμε στο ψυγείο το λιγότερο για 1 ώρα.

Για τα ψητά λαχανικά, που θα συνοδεύσουμε τη ζουμερή πανσέτα

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες, τα κρεμμύδια σε τέταρτα, τις πιπεριές σε τέταρτα και τα μανιτάρια στη μέση.

Τα βάζουμε όλα σε ένα ταψί μαζί με τα ολόκληρα σπαράγγια.

Περιχύνουμε τα λαχανικά με το ελαιόλαδο και το μπαλσάμικο.

Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Ανακατεύουμε καλά τα λαχανικά στο ταψί.

Βάζουμε πάνω στο ταψί με τα λαχανικά, μια σχάρα κι ακουμπάμε τις πανσέτες.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20 λεπτά στον αέρα.

Εναλλακτικά ψήνουμε σε σχάρα BBQ.

Αφού ζεσταθεί το BBQ ψήνουμε όλα τα λαχανικά για λίγα λεπτά και από τις δύο πλευρές (περίπου 10 λεπτά) τα βγάζουμε σε μία πιατέλα και τα περιχύνουμε με το dressing.

Βγάζουμε τις πανσέτες από τη μαρινάδα και τις ψήνουμε για 6 λεπτά από την κάθε πλευρά να ροδίσουν.

Τις σερβίρουμε με τα ψητά λαχανικά.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις